szon-sportoldal

2008.03.31. 10:50

Szomorúan jubiláló játékosok

<p>Nem elsősorban a villanyvilágítás avatása, hanem a botrányo vég miatt lesz emlékezetes a Nyíregyháza Spartacus szombati, Paks ellen 2–1-re elvesztett hazai bajnoki mérkőzése.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/szomoruan-jubilalo-jatekosok/cn/szon-news-km_01-20080331-105509">A csapat mutatói: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Soha nem látott véget ért a Nyíregyháza Spartacus szombati, Paks elleni mérkőzése. Egyrészt most először hazai pályán villanyfényben fejezhette be a találkozót a Szpari, másrészt viszont nem sikerült győzelemmel, vagy akár pontszerzéssel emlékezetessé tenni az alkalmat.

Ezzel együtt nagyon is emlékezetes lesz a találkozó – majdnem azt írtuk, hogy a kilencven perc, de ez nem lenne igaz, mert 97 perc és 15 másodperc fújta le a négy perc hosszabbítást elrendelő Sápi Csaba a meccset. A 93. percben még győzelemre álltak a piros-kékek, ám a Paks fordítani tudott, a győztes találatot Tököli Attila a 96. minutumban jegyezte tizenegyesből. A nyíregyiháziak nem is a büntető jogosságát vitatják, hanem azt: a szabálytalanság már a jelzett hosszabbítás letelte után történt, illetve a 80. percben a Szparinak is járt volna egy tizenegyes. Ha Salamon nyilvánvaló szabálytalansága után Sápi a sípjába fúj, akkor a paksi védőnek a pirosat is fel kellett volna mutatni, így viszont Szilágyi Norbert sérülése miatt a hátralévő időt emberhátrányban játszotta végig a házigazda.

Gyanítjuk, sokáig jelent majd beszédtémát a mérkőzés, és ha másként alakul a vége, akkor két nyíregyházi futballistának örökre szóló élményt jelentett volna. A hétfőn névnapját ünneplő Ambrusz Árpád ugyanis ezen a mérkőzésen vilsete századszor a piros-kék mezt (harmincadszor az élvonalban), Dejan Vukadinovics pedig ötvenedik mérkőzését tudta le nyíregyházi színekben. Így viszont egy másik ünnepelt lehetett boldog: a meccs napján 58 éves paksi edző, Gellei Imre szó szerint ajándékba kapta a pontokat.

Ezek is érdekelhetik