szon-sportoldal

2008.03.24. 08:57

Nagy pofon, kettős vereség

<p>Amilyen váratlan volt a bajnok Szolnok elleni 40 pontos diadal éppen egy hónappal ezelőtt, legalább olyan meglepetésként hatott, hogy a Körmend éppen ilyen különbséggel (114–74) nyert péntek este Nyíregyházán.</p>

Mert bár azt mindenki tudta jól, hogy Krivacsevics Dragoljub vezérletével szárnyal a vasi élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat, de éppen a Marso-Vagép NYKK volt az egyedüli gárda, amely ezelatt egy kupameccsen ki tudott babrálni Vavráékkal.

A február 27-én aratott 16 pontos siker a visszavágón kevésnek bizonyult, pénteken, a bajnokin pedig elegendő lett volna egyetlen egységgel felülmúlni a Körmendet, ám erre reálisan egyetlen percig sem volt esélye a nyíregyháziaknak. A harmadik etapban aztán új meccs kezdődött, ekkor már a 24 pontos különbségen belül kellett volna maradni ahhoz, hogy legalább az egymás elleni összevetésben jobbak legyenek Sitkuék, ugyanis karácsony előtt 99–75-re nyertek a nyugati határszélen. Ez sem jött össze, így kétszer vesztett a csapat, ráadásul minden létező negatív hazai rekord megdőlt pénteken: soha ennyi pontot nem kapott a bujtosi csarnokban élvonalbeli meccsen az NYKK, és ilyen nagy különbségű vereséget sem szenvedett a megszokott környezetében.

A szombati eredmények miatt sem gyúltak örömtüzek az NYKK háza táján (az Albacomp legyőzte a Falcót, ráadásul a fehérváriak még egy esélyt kapnak, hiszen mégis csak újra kell játszani a zalaiak által egyszer már megnyert ZTEAlba meccset, és a Dombóvár hosszabítás után verte a Sopront), így egyelőre még mindig a nyolc közé jutásért kell számolgatni. Olyannyira azért nem bonyolult a művelet: ha a hátralévő három meccse (a hódmezővásárhelyi és a kaposvári fellépés között a Dombóvárt fogadja a gárda) közül egyet megnyer, illetve a Kecskemét négyből egyszer veszít, akkor már biztos a Nyíregyháza felsőházi tagsága.

Jelen állás szerint egy győzelem a távolság a dobogós pozíciótól is, de mivel a riválisoknak is sok a nyerhető meccse, az esetleges három győzelem is várhatóan az ötödik-hatodik helyhez lehet elegendő. A legfontosabb, hogy a pénteken kapott pofon minél előbb menjél ki a csapatból – erre lesz is idő, hiszen legközelebb április 9-én játszik bajnokit a Déri-legénység.

McCantsék ezt jól megkenték
Még nem a húsvét jegyében, de ünneppel kezdődött és zárult a meccs. Nagy különbség, hogy a péntek esti férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokin a lefújás után már csak a vendégeknek volt okuk vigadni.

Sorsdöntő meccs a Körmenddel
Húsvét előtti pénteken is pályára lép a Marso-Vagép NYKK, az április 5-ről előrehozott találkozón a Körmend lesz a nyíregyházi NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapat vendége. A mérkőzésről szokás szerint online közvetítésben számolunk be.  

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!