szon-sportoldal

2008.03.26. 12:45

Megyei rangadó az elődöntőben

<p>A Budapest-bajnokság után a korosztályos országos bajnokságon is az éremcsaták során találkozott egymással két megyebeli fiatal asztaliteniszező. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/megyei-rangado-az-elodontoben/cn/szon-news-km_01-20080326-121924"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Igaz, szemben a legutóbbival ezúttal nem a fináléban, „csak” az elődöntőben mérkőzött meg egymással a nyírbátori Majoros Bence és a mátészalkai színekben szereplő, amúgy nagyecsedi Tóth Gábor.
A 11 évesek között, vagyis az újonc III. kategóriában szereplő versenyzőink a legjobb négy közé imponáló mérleggel jutottak be: Gábor öt meccsen mindössze egy, Bence egyetlen játszmát sem veszített. Mivel a döntőbe kerülésért egymás ellen meccseltek, ennek a sorozatnak egyikük esetében meg kellett szakadnia, és végül a nyírbátori Majoros nyerte a megyei rangadót. Ezáltal ő már hat olyan mérkőzést tudott le zsinórban, amikor szettet sem vesztett – fájdalom, a döntőben őt is megállította a korosztály legjobbjának tartott, amúgy a legutóbbi versenyen éppen Tóth Gábor által legyőzött Kovács Sebestyén. Magyarán Majoros a dobogó második, Tóth a harmadik fokára állhatott fel.
A két reménység ezzel még nem fejezte be szereplését, hiszen a többségében két-három évvel idősebbek között, az összevont újonc kategóriában is szóhoz jutottak. Itt a főtábláról kezdhették szereplésüket, és egy-egy győztes meccsel a hátuk mögött a nyolc közé jutásért szenvedtek vereséget.
– Mindkét fiú immár huzamosabb ideje teljesít jól, idén a harmadik versenyen játszanak meghatározó szerepet – értékelte a látottakat Csekő Sándor, aki a nyírbátori asztaliteniszélet mozgatórugója. – A korosztályos válogatottak edzőinek figyelmét is felkeltette a két reménység teljesítménye, Majoros Bencét be is hívták a keretbe, és április 18-20-án ott lehet majd a cseh nemzetközi bajnokságon.

Asztalitenisz

Újonc korosztályos országos bajnokság, budapesti Körcsarnok
Újonc III. kategória
Csoportmérkőzések:Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Balogh E. (Kecskemét) 3:0, –Prucsi (Komló), –Hujber (Kaposvár) 3:0. Tóth G. (Mátészalkai MTK)–Kerestyén (KSI) 3:0, –Kovács M. (Mohács) 3:0, –Bakos (BVSC) 3:1.
Főtábla, nyolcaddöntő:Majoros B.–Balázs B. (Debreceni ABE) 3:0, Tóth G.–Le Dui Han (Malév SC) 3:0. Negyeddöntő:Majoros B.–Kosiba K. 3:0, Tóth G.–Bakos (BVSC) 3:0. Elődöntő:Majoros B.–Tóth G. 3:0. Döntő: Kovács S. (BVSC)–Majoros B. 3:0.
Végeredmény: 2. Majoros Bence (Nyírbátori ASE), 3. Tóth Gábor (Mátészalkai MTK).
Újonc összevont kategória
Főtábla, 1. forduló: Majoros B.–Mátyus (Soltvadkert) 3:0, Tóth G.–Bernáth (Kecskemét) 3:2. Nyolcaddöntő: Szarka (Szombathely)–Majoros B. 3:1, Szita (Komló)–Tóth G. 3:0.


– Bodnár Tibor –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!