szon-sportoldal

2008.03.20. 15:42

Feltámadás előtt letámadás

<p>A férfi kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában a Marso-Vagép NYKK pénteken a mostanában kiváló formáról árulkodó Körmendet fogadja. Amennyiben nyer az NYKK, matematikailag is biztossá válik a felsőházi tagsága.</p>

Húsvét előtt gyakran használt kifejezés a feltámadás, a Marso-Vagép NYKK-nak azonban pénteken a letámadás ellen kell vizsgáznia. A Körmend elleni, hazai pályán (kezdés 18 órakor) esedékes kulcsfontosságú élvonalbeli férfi kosárlabdabajnokin döntő jelentősége lesz annak, hogy a vasiak által bevetett harcmodor ellen miként veszi fel a kesztyűt az NYKK.

– Annyira azért nem félek a körmendiek ezen fegyverétől, mert a nyíregyházi kupameccsen a védekezés valamennyi fajtáját bevetették ellenünk, mégis dobtunk száztíz pontot – reagált a felvetésre Déri Csaba, a nyíregyházi csapat edzője. – Igaz, az idegenbeli visszavágón már meggyűlt a bajunk a körmendiek stílusával, de én azt a frissesség hiányára vezetném vissza. Ebben az idényben negyedszer találkozunk egykori csapatommal, eddig kettő egyre vezetünk. A három korábbi ütközet elég szélsőségesen alakult, az elsőt egy széteső Körmend ellen, idegenben is fölényesen nyertük meg, kiváló dobóteljesítménnyel. Utóbbi a hazai kupameccsen is vonatkozott ránk, ám ott a visszavágó függvényében nem lehettünk teljesen elégedettek a tizenhat pontos különbséggel, tekintve, hogy már huszonöttel is vezettünk. A harmadik meccsen elvesztettük a kupareményeinket, de bízom benne, hogy pénteken visszatérünk az eredeti koreográfiához, és jó lenne olyan magabiztos győzelmeket aratni, mint a korábbiakban. Persze, a különbségnek most nincs jelentősége, az egy pontos siker is éppen annyit ér, mint a fölényes.

Ki ne tudná, a Körmend legutóbbi nyolc bajnokiját megnyerte, mindegy, hogy Pakson, Pécsen vagy éppen a listavezető Falco otthonában lépett fel, senki sem tudta legyőzni. Ha a kupameccseket is ideszámítjuk, akkor az utóbbi 12 mérkőzésből 11 diadal a vasiak mérlege, azt az egy vereséget viszont éppen Nyíregyházán szenvedte el, szűk egy hónapja, február 27-én. A mostani meccs azonban más lesz, mint a többi: a 13 bajnoki diadallal hatodik NYKK és az eggyel kevesebb sikerrel a hetedik helyen álló Körmend közül a győztes tovább kapaszkodhat felfelé a tabellán.

– Érezni a játékosokon is a felfokozott várakozást, hiszen amellett, hogy rangadót játszunk, a felsőházi tagságunkat matematikailag is biztosíthatjuk – beszélt Déri Csaba a meccs jelentőségéről. – A Kecskemét szerdai veresége tálcán kínálja nekünk, hogy már három játéknappal a zárás előtt elérjük az alapvető célunkat. Ha ez most megtörténne, akkor lekerülne egy teher a vállunkról, és a hátralévő három bajnokin előtt már a még szebb reményekről beszélhetnénk. Úgy gondolom, motívációnak mindez most tökéletes a számunkra.

Újabb újonc

Az utóbbi két meccsen tagja volt a keretnek Mohácsi Máté a juniorcsapat

18. születésnap előtt álló reménysége. Pénteken újabb titánnal ismerkedhet

meg a közönség, a Mohácsinál is egy évvel fiatalabb, szintén korosztályos

válogatott Hájer Ádám is bekerül a találkozóra nevezhető tizenkettes

keretbe.

– Bodnár Tibor –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!