szon-sportoldal

2008.03.22. 18:36

Egy-egy gól döntött

<p>A labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 19. fordulójában mindkét megyebeli csapatunk szombaton és hazai pályán lépett pályára. A Baktalórántháza VSE a listavezető Szolnoktól kapott ki 1–0-ra, a Tuzsér Erdért SE a hajrában szerzett góllal 1–0-ra verte a Mezőkövesdet. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Baktal_r_nth_za_Szolnok_2008_03_22_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Baktalórántháza–Szolnok 2008.03.22." /></a></dia></p>

Lépéskényszerbe került Baktalórántházán az NB II-es futballbajnokság listavezetője, a Szolnok. A Fradi ugyanis pénteken nyert a Vác ellen, így amennyiben a Tisza-partiak meg akarták őrizni a forduló előtt még meglévő három pontos előnyüket, úgy nyerniük kellett Baktán.

Ezzel szemben elszántan kezdett a hazai csapat, az első pár percben több esemény történt, mint más meccsen összesen. Kozma Attila húsz másodperc után kapott egy kemény belépőt, és amíg ápolták Szabó Róbert emelését a gólvonalról mentette Antal. A harmadik percben Szabó már gólt fejelt, de Demeter asszisztens tévesen jelezte a lest, az 5. percben Saliga István ziccere után hárított Rézsó. Nevezett asszisztensnek nem a gól előtti jelzése volt az egyedüli tévedése, az első játékrész első felében további két alkalommal jelzett rosszkor egy-egy baktai ziccernél. Ebből is látható, nem játszott rosszul a Bakta, mi az, hogy, Kovács János legénysége felülkerekedett a listavezetőn.

Mégis a Szolnok szerzett gólt: Remili egy percen belül kétszer került helyzetbe, előbb az üres kaput nem találta el, majd szépen kilőtte a hosszú sarkot. A találat után egyből egyenlíthetett volna a Bakta, és a második játékrész is Szabó Róbert nagy lehetőségével indult. A szakadó esőben, olykor hatalmas villámlások közepette nagyot harcolt mindkét csapat, igazán élvezetes volt a produkció. A játék képe alapján a baktaiak nagy lehetőséget szalasztottak el, minimum az egy pontra rászolgált volna a hazai csapat, sőt, a győzelme sem lett volna irreális. Viszont a váci meccshez hasonlóan a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

A Tuzsér az első tavaszi győzelméért hajtott szombaton a sereghajtó Mezőkövesd ellen. A feszült hangulatú mérkőzésen kezdettől fogva a hazaiak akarata érvényesült, ám idővel érezhető volt: ezt a meccset egy találat eldönheti. Udvari kiállítása után jó negyven percig emberelőnyben küzdött a házigazda, és ezt sikerült kihasználni, a hajrában a cserecsatár, Simon Gergely nyerőemberré lépett elő, gólja nagyon fontos három pontot jelentett az Erdért SE számára.

 

Jegyzőkönyvek, események

Baktalórántháza VSE–Szolnok 0–1 (0–1)

Baktalórántháza, 400 néző, v.: Nagy R.

Baktalórántháza:

Sándor G. – Laskai M., Bodnár J., Márkus Gy., Koskovits (Tóth Sz., 86. perc) – Kozma A. (Pálvölgyi, 76.), Rakóczi, Kozma J., Illés Gy. – Szabó R. (Szabó S., 74.), Saliga I. Edző: Kovács János.

Szolnok:

Rézsó – Szalai B. (Mile, 86.), Antal, Balogh P., Gohér – Kiss Z., Ulvicki, Gulyás (Pintér L., a szünetben), Bogdán (Nagy P., 75.) – Farkas K., Remili. Edző: Vígh Tibor.

31. perc: Remili 

lépett meg a jobb oldalon, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0–1.

Mesterszemmel

Kovács János: 

– Ismét bebizonyosodott, hogy nem lehet ennyi helyzetet büntetlenül kihagyni. Legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna.

Vígh Tibor: 

– Egyenlő erők küzdelmében azzal voltunk jobbak, hogy mi rúgtunk egy gólt.

 

Tuzsér Erdért SE–Mezőkövesd 1–0 (0–0)

Tuzsér, 400 néző, v.: Hegedűs A.

Tuzsér: 

Dobó – Jeddi, Szabó I., Sipos T., Ur – Gergely (Tóth T., 70.), Babjak (Simon G., 65.), Minyin, Iván A., Fodor A. – Fekete Á. Edző: Virovecz Pál.

Mezőkövesd:

Gábor – Toplenszki, Udvari, Vágó Z., Risztics (Pénzváltó, 51.) – Borsos, Vígh F., Olasz (Szalatics, 63.), Sivák – Ragó (Bogdán, 63.), Varga Z. Edző: Vojtekovszki Csaba.

52. perc:

a tizenhatos előterében Udvari buktatta sárga lapot érően Gergelyt, a kövesdi védőnek ez volt a második sárga lapja, így a kiállítás sorsára jutott.

88. perc:

jobbról Iván passzolt középre, Simon G. pedig 17 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 1–0.

Mesterszemmel

Virovecz Pál:

– Sokat tettünk a győzelemért, amire rá is szolgáltunk.

Vojtekovszki Csaba: 

– Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert.

További eredmények: Ferencváros–Vác-Újbuda 1–0, Tököl–Bőcs 2–1, BKV Előre–Kecskemét 1–2, Kazincabrcika–Vecsés 1–0, Cegléd–Orosháza 2–0, Jászberény–Makó 0–1.

 

– Bodnár Tibor –

Ezek is érdekelhetik