szon-sportoldal

2008.03.03. 11:37

„Kettős kiállítás” a meccs előtt

<p>Orosháza - Hiába játszottak jól emberhátrányban is a tuzsériak, nem hoztak el pontot Orosházáról. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/tuzser35.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" />&#160;<B>Összesítő. Az aktuális tuzséri mérleg letölthető.</B></A></p>

Kellemetlen közjátékkal kezdődött a tuzsériak orosházi vendégszereplése. A másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitánya előtt pár perccel kapta a hírt a játékvezetői öltözőből Virovecz Pál edző, hogy két játékosának lejárt a játékengedélye, így a bemelegítés közben át kellett szervezni a felállást.

Úr és Simon döbbenten vette tudomásul a bejelentést, Andrejcsák és Gergely kapott hirtelen bizonyítási lehetőséget. Nem ez volt az egyetlen malőr, a csapatból többen is gumistalpú cipőben léptek pályára, ami kihatott a mérkőzésre. A házigazdák kétgólos előnnyel zárták az első félidőt, mi több, a 61. percben emberhátrányba kerültek a vendégek.

Dilemma

A szakmai stáb hosszasan mérlegelt, végül a frissen igazolt Dobó Viktornak szavaztak bizalmat a kapuban. Virovecz Pál szerint nem rajta múlt a három kapott gól. Ugyanakkor az orosházi hálóõr Jurics parádézott, õ volt a mezõny legjobbja.

– Ártalmatlan helyzetben szabálytalankodott ellenfelével Sipos, jogosan villant a piros. Megfogyatkozva sikerült szépítenünk, a hajrában viszont ismét gólt kaptunk, 3–1 lett a vége. Sima vereségnek tűnik, pedig állítom, a meccs jelentős részében beszorítottuk ellenfelünket, és emberhátrányban is jól játszottunk. Önmagunkat vertük meg, a találkozó előtt történtek kétségkívül kihatottak a folytatásra.

Virovecz Pál szavainak nyomatékot ad a békési napilap tudósítása, amelyben megemlítik a tuzséri mezőnyfölényt. Belvon Attila, az orosháziak edzője értékesnek tartotta a sikerüket, elvégre „erős ellenfelet” győztek le. A minden szinten elkövetett bakik vezettek az eredménytelen idénykezdethez, ezt követően pedig a Kecskemét-verő Makó érkezik szombaton Tuzsérra...

Ezek is érdekelhetik