szon-sportoldal

2007.11.09. 12:51

Szpari-vizit a listavezető otthonában

<p>Szombaton 13 órától a jelenlegi listavezető, a legutóbbi Magyar Kupa-győztes, a nemzetközi porondon a legtovább jutott magyar csapat, a Bp. Honvéd otthonában szerepel a Nyíregyháza Spartacus NB I-es futballcsapata. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/honved.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A 2004-es Honvéd-Szpari</B></A> [.pdf - 179KB]</p>

A Győr mellett a Honvéd a másik olyan csapat, amellyel eddig valamennyi élvonalbeli idényében találkozott a Nyíregyháza futballcsapata. Így aztán a Szpari számára a szombati lesz a tizedik NB I-es vizit a Bozsik-stadionban (egyszer a második vonalban is találkoztak a felek), a korábbi kilenc meccsből csak 2000-ben, Csernijenko találatával sikerült nyerni, a többi randevún Honvéd-siker született.

Azon az 1981. augusztusi összecsapáson is, amelyen Czeczeli Károly kétszer is bevette a fővárosiak hálóját. Mindkétszer szabadrúgásból.
– Már kettő nullra vezetett a Honvéd, de a két szabadrúgástalálatommal sikerül egyenlíteni – idézte fel a 26 évvel ezelőtt történteket Czeczeli Károly. – Az elsőt balról visszalőttem a kapus helyére, a másodikat teli rüszttel sikerült eltalálnom. Nem akárki védte a Honvéd kapuját, hiszen Gujdár Sándor akkoriban válogatott is volt. Sajnos, a meccset mégis elvesztettük 3–2-re, két perccel a vége előtt engem lecserélt Papp László edző, így a harmadik hazai gólt már nem is láttam.

Hogy milyen útravalóval engedném el a mostani csapatot a Honvédhoz? Tudatosítanám bennük, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen a listavezető ellen lépnek pályára. A legfontosabb, hogy végre betaláljanak a kapuba, mert az utóbbi időben nem megy a csapatnak a góllövés. Hátha lesz valaki, aki ezúttal olyan jó napot fog ki Kispesten, mint anno én...
A nyíregyházi gárdából Cséke, Perényi, Sipos és Lippai bajlódik sérüléssel, ők biztosan nem léphetnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!