SZON - Sport - NB III.

2008.05.15. 11:05

Farkasszemező szobatársak

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: öt fordulóval a vége előtt mozgósítják az erőtartalékokat a harmadosztályban. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/farkasszemezo-szobatarsak/cn/szon-news-km_01-20080515-104820"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Akár már a hét végén bajnok lehet a debreceni ligaegyüttes, amely jelenleg tizenkét ponttal előzi meg a kisvárdai csapatot a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában. A kis Loki szombaton a bennmaradásra ácsingózó Berettyóújfalu vendége lesz. A 17 órakor kezdődő meccsel párhuzamosan lép pályára a Nagyecsed Létavértesen, ahol a házigazdák úgyszintén a kiesés réme elől menekülnének. Mindkét pályán a látogatók az esélyesebbek, kérdés, hogy a felek közül ki érzi át a mérkőzés súlyát.

A vasárnapi hat párharcból négyet Szabolcs-Szatmár-Beregben rendeznek meg délután öttől. A tavaszi veretlenségét elvesztő Várda SE négy hét után nyerhet újra: hazai pályán a Balmazújváros ellen bizonyíthatnak a Kocsis-legények. Nyírmadára a nyíregyházi ligacsapat látogat, a vendéglátók utóbb éppen csak elhozták az egyik pontot a sereghajtótól. Az utolsó előtti helyezett mátészalkaiak is ligaegyüttest fogadnak, a borsodi megyeszékhelyről érkezik az ellenfél a szatmári városba. A sényőiek keresve sem találhattak volna könnyebb riválist a tabella alapján, ám az adonyiak tavasszal bizonyították, hogy ellenük senki sem mehet biztosra.

Hajdúsági meccsek várnak az ibrányiakra és a balkányiakra: előbbiek a gyengélkedő Hajdúnánásnál vizitálnak, az utóbb értékes győzelmet arató Madalina-gárda pedig az idén veretlen Hajdúböszörmény otthonában próbál szerencsét.

26. forduló: szakvezetői várakozások

Várda SE (2.)–Balmazújváros (7.)
Kocsis Jánoskisvárdai edző: – A héten sikerült feldolgozni a balkányi vereségünket. A végső hajrá előtt még időben kaptuk a pofont. Egy új bajnokság indul az utolsó öt fordulóban, ahol a második hely megőrzése a tét. Ehhez meg kell nyernünk ezt a bizonyos új bajnokságot.
Első lépésként sikeres kell vennünk a Balmazújváros elleni akadályt.

Nyírmada (3.)–Nyíregyháza Spartacus II (8.)
Szilágyi Bertalannyírmadai edző: – Kiváló játékvezetés mellett az utolsó percben egyenlítettünk Nyíradonyban. Így mondom: ha ismét akkora szerencsénk lesz, mint ott, akkor nehéz legyőzni bennünket. Sokat befolyásol, hogy a Szparinál kik játszanak vissza. Danku és Fejes három sárga miatt nem léphet pályára.

Volán-Sényő (10.)–Nyíradony (16.)
Rubóczki Tiborsényői játékos-edző: – Bár az utolsó helyezett érkezik hozzánk, minden energiánkat mozgósítani kell a győzelemért. Ahhoz, hogy még biztosabb legyen a helyünk, hozni kell a pontokat. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.

Mátészalka (15.)–Diósgyőri VTK II (4.)
Szécsi Zoltánmátészalkai edző: – Halálos nyugalommal várják a hét végi mérkőzést. Problémát csak az okoz, hogy vasárnap melyik mezünkben lépjünk pályára, mert ugyan már mindegyiket kipróbáltuk, egyikben sem éreztük jól magunkat.

Létavértes (13.)–Nagyecsed (5.)
Berettyán Gábornagyecsedi edző: – Az utóbbi hetekben tapasztaltuk, hogy milyen a bennmaradásért harcoló csapatok ellen játszani. Ilyenkor nincs papírforma, csak az adott mérkőzésen mutatott teljesítmény számít. Döntő lesz, hogy tudunk-e javítani a támadójátékunkon.

Hajdúnánás (14.)–Ibrány (9.)
Vadon Lajosibrányi edző: – Nem csak az ellenféllel, hanem a pályával is meg kell küzdenünk. Sok vészjósló hírt hallottunk az utóbbi időben Nánásról, de mindent a helyén kell kezelni. Ha úgy játszunk, mint a Mátészalka ellen a második félidőben, és eredményesek is leszünk, akkor egy szép eredménnyel térhetünk vissza. Kondorával a Szpariban az edzőtáborban egy szobában laktunk, most egymással nézünk farkasszemet.

Hajdúböszörmény (6.)–Balkány (11.)
Madalina Györgybalkányi edző: – A hét végi győzelmünkkel egy fél lépést tettünk a bennmaradás felé. A hátralévő öt meccsen meg kellene tenni a lépés másik felét is. Ehhez két-három pont szükséges, amit nem tudom, hogy hol fogunk megszerezni. Nem biztos, hogy ez Hajdúböszörményben lesz, de nem szeretnénk könnyen odaadni magunkat.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!