Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.04.12. 16:47

Közösen adott ki verses cd-t a színház és a Mustárház

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház és a Mustárház 2008 óta minden évben közösen ünnepli meg a költészet napját azzal, hogy április 11-én a nyíregyházi teátrum művészei előadásában hallgathat verseket a Mustár Rádió közönsége.

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház és a Mustárház 2008 óta minden évben közösen ünnepli meg a költészet napját azzal, hogy április 11-én a nyíregyházi teátrum művészei előadásában hallgathat verseket a Mustár Rádió közönsége. Ennek az együttműködésnek a részeként jött az ötlet, hogy az idén ezt a napot egy cd-vel is emlékezetessé tegyék. A korábbi esztendőkben felvett, közel 300 versből 27 került fel a nemrégiben elkészült lemezre, amelyen többek között Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Radnóti Miklós, Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Nagy László és Pilinszky János költeményei is hallhatók olyan színészek előadásában, mint amilyen Pregitzr Fruzsina, Horváth László Attila, Balogh Gábor, Jenei Judit, Vaszkó Bence, Gáspár Tibor, Antal Olga vagy Fazekas István.

A felvétel a Mustár FM stúdiójában készült, aminek a háttérmunkálatait a rádió szakemberei végezték. A verses cd-ből 500 darab készült el, a tervek szerint ezeket a színházba járók mellett középiskolásokhoz juttatják el. A két intézmény közös tervei között szerepel az is, hogy a kiadványon keresztül, például rendhagyó irodalomórák keretében ismertessék meg a fiatalokkal a versek és a színház világát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!