Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.02. 10:20

Ezek a nyíregyházi fiatalok…

<p>Vidámságból nincs hiány most Nyíregyházán. A Vidor Fesztivált tartom a nyíregyházi élet egyik csúcspontjának, mert ilyenkor tele van a város fiatalokkal és idősekkel egyaránt, akik nem vágynak másra, csak arra, hogy végre élvezhessék, amit Nyíregyháza ad nekik.</p>

Szombaton egy barátnőmmel látogattunk ki a Kossuth térre, ahol a Ska Cubano zenéje annyira elvarázsolt és felfűtött minket, hogy kénytelenek voltunk az első sorokba törni, hogy minél közelebbről lássuk és halljuk a zenészeket.

Az első sorokban tizenéves fiatalok ropták a táncot. Akkora lendülettel táncoltak, mintha az életük múlt volna rajta. Nagyon irigyeltem őket, ugyanakkor büszke is voltam városom eme fiataljaira, mert ők egészen mások voltak, mint amilyen kamaszokhoz szokhatunk hétvégenként Nyíregyháza utcáit járva. Semmi alkohol, semmi cigaretta, semmi drog: egyszerűen csak a zenétől érezték jól magukat.

Vége lett a koncertnek. A barátnőmmel elindultunk egy szórakozóhely felé, ami előtt sorban ültek a „szebbnél szebb” tinédzserek. Már akik ültek. Mert volt egy-két fiatal, akik a részegségtől (?) kábultan feküdtek az utca kövén. Egy lányt pedig - lehetett vagy 16 éves - a barátja épp egy félreeső sarokba terelt, hogy inkább ott adja ki magából az alkoholt, amit a szervezete már nem tudott feldolgozni.

Én is voltam fiatal, én is éreztem úgy, hogy enyém a világ, hogy mindent megtehetek, de mindig tudtam, hogy hol a határ. Nevelés kérdése? Nem tudom, lehet. Azt sem tudom, hogy a koncerten táncoló fiatalok máskor mit és hogyan csinálnak, de igazán jó lenne, ha társaik tanulnának tőlük.

Kapcsolódó cikkek:

- PEG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!