Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.20. 13:12

Így ünnepelnek augusztus 20-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - A térség minden pontján igyekeznek méltóképp megünnepelni Szent István napját.</p>

Dombrádi ünnepély
Dombrád – Dombrádon kedden délután tartották Szent István király és az új kenyér ünnepét.

Szent István király magasra tette a mércét
Nyíregyháza
- Hol vagy István király? – tette fel a kérdést dr. Vinnai Győző, a Fidesz városi elnöke a Nyíregyházi Főiskola parkjában, a Szent István szobor mellett tartott ünnepi megemlékezésen.Szent István király magasra tette a mércét 2008.08.20.

 Magasra tette a mércét az államalapító

Nyírmihálydi - Szent István volt az első meggyőződéses keresztény uralkodó, kinek üzenete akkor és most is az, hogy tegyük erőssé a nemzetet, küzdjünk egy szebb jövőért, ne legyünk iránytűjét veszített nép!Magasra tette a mércét az államalapító 2008.08.20.

István alakját idézték Szalkán

Mátészalka - Kenyeret szenteltek, kitüntetéseket adtak át a mátészalkai városi díszünnepségen, majd szórakoztató programokat kínáltak a városlakóknak.István alakját idézték Szalkán 2008.08.20.

Hagyományos kenyérsütés Múzeumfaluban

Nyíregyháza-Sóstó - A Sóstói Múzeumfaluban felelevenítették a kenyérsütés népi hagyományát, de számos gasztronómiai, s kulturális program is várta az érdeklődőketA Múzeumfaluban is ünnepeltek 2008.08.20.

Egyedülálló program hittel, egészséggel

Nyírbátor - Évtizedek óta várt fejlesztés valósul meg, amely új távlatokat nyit a lakosság számára.Egyedülálló program hittel, egészséggel 2008.08.20.

Itt az ideje, hogy kezet nyújtsunk egymásnak

Nyíregyháza - Az államalapítás ünnepén érdemes számvetést készítenünk, s feltennünk a kérdést: kik vagyunk, s mi a feladatunk – mondta ünnepi beszédében Nagy László, Nyíregyháza alpolgármestere a Kossuth téren tartott megemlékezésenItt az ideje, hogy kezet nyújtsunk egymásnak 2008.08.20.

Augusztus 20.: Kenyérszentelés tűzijátékkal

Csenger, Demecser, Gávavencsellő, Ibrány, Kemecse, Nyírtelek, Tiszalök, Tiszavasvári – Megyén szinte minden településén megünnepelték augusztus 20-át.
Kenyérszentelés és lovasfelvonulás Újfehértón

Újfehértó – Helyben sült kenyérrel és lovasfogatok felvonulásával ünnepelték a fehértóiak Szent István király ünnepét. Kenyérszentelés és lovasfelvonulás Újfehértón 2008.08.20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!