Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.02. 16:50

Tarpai nagycsaládosok nagy családja

<p>Tarpa - A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult meg 150 család részvételével. A két évtized során ma már 15 ezer tagcsaládja van a szervezetnek és több, mint 300 helyi szervezete, országszerte.</p>

Az egyesületnek alapszabályban rögzített céljai vannak, amelyek fő álláspontjai és feladatai: a nagycsaládosok érdekvédelme és lehetőség szerinti megvalósítása a különböző hivatalokkal, társaságokkal, szervezetekkel egyeztetve. Rendezvényeiken beszámolnak az elvégzett munkákról, mindemellett kétévente családkonferenciát szerveznek, valamint nemzetközi kapcsolatokat is ápolnak.

A hazai szervezet tagja a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének, és alapítója az Európai Nagycsaládos Szövetségnek. Az egyesület a két évtizedes munkájáról különböző kiadványokban is beszámol a tagság részére, valamint az irántuk érdeklődők számára.

A Tarpai Nagycsaládosok Egyesülete 2007 decemberében alakult meg, elnöke: Kotáné Parádi Krisztina, aki folyamatosan kapcsolatot tart az országos szervezettel, ennek köszönhetően már töbször is osztottak a tarpai nagycsaládosoknak élelmiszer-csomagot, ruhaneműt és játékokat a gyermekeknek.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!