Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.10. 06:13

Talán félünk a mélygarázstól Nyíregyházán?

<p>Nyíregyháza - Olcsóbb, kényelmesebb, mégsem él vele a nyíregyházi (szabolcs-szatmár-bereg megyei) autósok mindegyike. Vajon mi lehet az oka annak, hogy a belvárosban alig kapni szabad helyet mégis üresen állnak a belvárosi mélygarázs jóval olcsóbb parkolói? Utánajártunk! <dia width="900" height="700" alt="Talán félünk a mélygarázstól Nyíregyházán? 2008.07.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tal_n_f_l_nk_a_m_lygar_zst_l_Ny_regyh_z_n__/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Talán félünk a mélygarázstól Nyíregyházán? 2008.07.10." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/nyiregyhaza-korzo-melygarazs.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Debrecenben régebben van mélygarázs (és több is), mint nálunk, Nyíregyházán, így ott érdeklődtünk: hogyan szoktatták rá az embereket annak használatára (egyáltalán sikerült-e)?

Megtudtuk: idén januárban még komoly kihasználatlansággal küzdöttek a cívisváros mélygarázsai is. A felszíni parkolási díjat a belvárosban óránként 300 forintra emelték, míg a mélygarázsban ennek feléért lehetett parkolni. Azonban egy márciusi Hajdú Online-os felmérés szerint Debrecen négy mélygarázsa továbbra is kihasználatlan maradt:

Részletek a Hajdú Online olvasóinak véleményéből (2008. március):

"Mélygarázsban parkolok, mert csak annyit fizetek, ameddig használom. Nem marad benne a pénzem és nem is reszketek, hogy lejár."

"Szívesem használnám a mélygarázsokat, de ott nem működik a mobiltelefonos fizetőrendszer."

"Azért nem szeretik, mert több helyen alig láthatók a "felfestett" burkolati jelek. A ki és bejárati (lejárati) tájékoztatás nem egyértelmű."

Március óta sokat javult a mélygarázsok kihasználtsága Debrecenben - ezt tapasztaltuk legutóbb: a Hal közi mélygarázsban (ami 94 férőhelyes) két darab üres hely volt hétköznap délelőtt...

Ezek szerint csak megszokás kérdése? Csupán félünk az ismeretlentől itt Nyíregyházán is, és néhány hónapon belül hozzászokunk a mi mélygarázsunkhoz? Hiszen más magyarázatot nehezen találni... Nyíregyháza belvárosában ennél olcsóbb parkolási megoldást aligha találhatunk, hiszen ha csak beszaladunk ügyet intézni, miért ne vennénk igénybe a belvárosi mélygarázsunk egy órás ingyenes parkolási lehetőségét?

Videónkban bemutatjuk Önöknek, hogyan működik Nyíregyháza belvárosában a mélygarázsos parkolás! Higgyék el: nem is olyan bonyolult, csak meg kell szokni!

KATTINTSON A KÉPRE ÉS NÉZZE MEG A VIDEÓT:


 Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!