Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.03. 17:43

Szevasz, terasz!?

<p>Nyíregyháza - Nyoma sincs hangulatos sétáló övezetnek, ahol teraszok sokasága hívogatja a járókelőket.</p>

17:43: Lesz-e megegyezés?

Novák János, a John’s Pub üzemeltetője lapunknak elmondta: a napokban kezdődtek újabb tárgyalások, a szomszédos Árkádia Kávézóval közösen nyújtanak be üzleti ajánlatot a Korzó Kft.-nek. Bízik benne, hogy sikerül megegyezniük.

A helyzet tehát úgy fest: mindenki szeretne medditerrán teraszokat látni a sétálóutca ezen részén, a megkérdezett járókelők pedig bíznak abban, hogy nem csak akkor hűsölhetnek majd a napernyők alatt, amikor leesik az első hó...

17:12: Megtudtuk: a szóban forgó közterület a Korzó Kft. tulajdonában van, a cég öt éven át rendelkezik a terület használatáról. Tilalomról szó sincs, bármelyik érintett vendéglátóipari egység „kibútorozhat” a szabadba, megfelelő anyagi ellenszolgáltatás, díjfizetés fejében.

A lángos és gyros üzlet tuladonosa szerdán helyezte ki néhány napernyős étkezőpultját egy-egy „tenyérnyi” területen. – Néhány négyzetméternyi területfoglalásról lévén szó, néhány ezer forintos havi költséggel kalkulálok. Konkrét összeget nem tudok mondani, jelenleg is folynak a megbeszélések a Korzóval – mesélte.

A szomszédos étterem és kávézó területigénye (és ennek költségvonzata) ennél természetesen jóval nagyobb, a forgalomnövekedés azonban várhatóan beváltja a hozzá fűzött reményeket.

16:47: Rendkívül elégedetlen vagyok. Szomorúan tapasztaltam, hogy a Korzó Üzletház árnyékában lévő, megújult Dózsa György utcán nyoma sincs a megígért, hangulatos sétáló övezetnek, ahol teraszok sokasága csalogatja a járókelőket, és napernyők alatt hűsölhetnek a tikkasztó hőségben megpihenni vágyók.

A vérpezsdítő, pesti hangulat helyett csukott ernyők, székek és asztalok nélkül árválkodó terasz és néhány szolid étkezőpult várja a lakosokat, turistákat. Mi ennek az oka? – vetette fel hűséges olvasónk, a nyíregyházi Szabó Lajos. Utánajártunk!

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!