Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.10. 07:27

Sikeres tűzoltási gyakorlat az áruház zárása után Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Szerda este Nyíregyházán, a legnagyobb műszaki áruházban tartottak gyakorlatot a tűzoltók és a dolgozók. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sikeres_t__369_zolt_si_gyakorlat_az__ruh_z_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sikeres tűzoltási gyakorlat az áruház zárása után Nyíregyházán 2008.07.10." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/tuzolto-gyakorlat-nyiregyhaza.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Zárás után, szinte észrevétlenül érkeztek a nyíregyházi tűzoltók a László utcán a műszaki áruházhoz a megyei ellenőrző gyakorlaton. A feladatokat gyorsan, hatékonyan kellett ellátni, bár nem használták a megkülönböztető jelzést. A pontosságot és a gyorsaságot a mentésszervező és előkészítő Kocsis Antal, és Holes István, valamint a Katasztrófavédelem megyei igazgatója Pernyák Sándor ezredes is ellenőrizte.

A jármű parancsnokok a feltételezett tüzet több irányból, (a tűzcsapok felől, és a magasból oltáshoz szerelve) közelítették meg, bent pedig dupla légző palackokkal felszerelt tűzoltók hozták ki az „eladótérben rekedt” embereket. A Média Markt ügyvezető igazgatója Kabács Gábor elmondta: azért vállalták a dolgozókkal együtt a túlórázást, hogy láthassák, hol kell javítani a biztonságon.

A feladat végrehajtása közben a riasztott kisvárdai és nyírbátori egységek is a helyszínre érkeztek, és bekapcsolódtak a mentési gyakorlatba. Alig félórával a riasztást követően már az értékelésre is sor került. A hiányosságok számbavétele után Pernyák Sándor ezredes jól megfeleltre értékelte a gyakorlatot.

Kapcsolódó cikkek:

  • Gyakorlat Tiszabezdéden
    A feltételezés szerint egy vagonból fejtették át a gázt Tiszabezdéden, amikor tömlő hasadást észleltek.
  • Füstkamra gyakorlat Kemecsén
    Gyakorlati képzés keretében a tűzoltó tömlők tekercselésének módját és a leggyakrabban használt szerelési fogásokat, módokat.
  • Tömeg a Media Markt előtt
    Megnyitotta kapuit a nyíregyháziak előtt is a Media Markt áruház. 
  • Megnyílik a 16. Media Markt
    A térség legnagyobb területű és legszélesebb áruválasztékát kínáló műszaki áruháza, a 16. magyarországi Media Markt 2007 november 29-én reggel nyitotta meg kapuit Nyíregyházán.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!