Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.09. 11:41

ÁNTSZ-ellenőrzés a kórházakban

<p>Először a sebészeti és a traumatológiai osztályokat vizsgálták meg teljeskörűen a szakemberek.</p>

Átfogó, minden hazai kórházra kiterjedő ellenőrzés-sorozatot kezdett az ÁNTSZ. A kisebb, területi kórházakat már végigjárták az ellenőrök, most a kiemelt intézmények következnek. A vizsgálat célja, hogy megvannak-e a végleges működési engedélyhez szükséges feltételek és azokat folyamatosan tudják-e biztosítani az intézmények.

Megyénkben területi kórház a kisvárdai és a mátészalkai, mind a kettőben már megvolt az ellenőrzés. Később lesz az ellenőrzés a súlyponti kórházakban, megyénkben ilyen a fehérgyarmati-vásárosnaményi kórház és a Jósa András Oktató Kórház.

A Jósa András Oktató Kórházat egyébként folyamatosan ellenőrzi az ÁNTSZ, ugyanis nem is olyan régen még 44 osztály csupán ideiglenes engedéllyel rendelkezett. Napjainkra ez a szám lecsökkent négyre. Ebből két osztály mostanában költözik át az új diagnosztikai központba, így várhatóan azok is megkaphatják hamarosan a végleges működési engedélyt. Az ÁNTSZ ellenőrzés fogja érinteni a nagykállói pszichiátriai szakkórházat is.

– Az ÁNTSZ szakmákra lebontva ellenőrizte a feltételeket – tájékoztatta szerkesztőségünket Harsányi Imréné, a mátészalkai területi kórház igazgatója. – Először a sebészeti és a traumatológiai osztályokat vizsgálták meg teljeskörűen. Ellenőrizték a szakmai, személyi és tárgyi feltételeket, s ezeknek mi teljes mértékben megfeletünk.

A Jósa András kórház az év kórháza
Pénteken, a Kórházszövetség XX. Kongresszusán adták át az Egészségügyi Minisztérium által alapított, a szakma által odaítélt „Év kórháza” címet, melyet 2008-ban a Jósa András Oktató Kórház érdemelt ki.

Nemzeti Minőségi Díjat kapott a Jósa András Oktató Kórház
Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter csütörtökön koradélután átadta a 2007. évi Nemzeti Minőségi Díj elismeréseket a Parlamentben, a közszolgáltatói szervezet kategóriában a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórház nyerte el a díjat.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!