Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.10. 10:29

Fejlődik Besenyőd

<p>Besenyőd - A közmunkaprogram lehetőségével már meghatározták a nyári feladatokat is: az óvoda, az iskola termeinek kifestése, illetve az orvosi rendelő kifestésével teszik tisztábbá, szebbé az épületeket és a tantermeket.</p>

Laskai Tiborné Dusinszki Mária, Besenyőd polgármestere lelkesen számol be a faluban történt új dolgokról. Mutatja a polgármesteri hivatalt jelző, címerüket ábrázoló táblát az épület falán. Sikerült két középületet, az orvosi rendelőt, és a református templomot akadálymentesíteni.

Elkészült az előtető a kismama tanácsadó elé a babák és a babakocsik védelmére. Padok, lócák kerültek a közterületekre a megpihenést szolgálva. Kerítést festettek, virágosítottak, parkosítottak, temetőt szépítettek, de volt parlagfűmentesítés is. A szintén közmunkaprogram lehetősége kapcsán már meghatározták a nyári feladatokat is: az óvoda, az iskola termeinek kifestése, illetve az orvosi rendelő kifestésével teszik tisztábbá, szebbé az épületeket és a tantermeket. Hamarosan átadják a református templomhoz tartozó paplakást, amelybe az új tiszteletest is várják a hívek.

Minden bizonnyal jó helyre kerül majd az a beruházás – egy 200 adagos konyha felépítése –, amelyre Demendi László, a körzet országgyűlési képviselője is ígéretet tett. Ez szolgálná az óvodás és iskoláskorú gyermekek, nem utolsósorban az idősek közétkeztetésének biztosítását. Remélhetőleg – a Levelekkel körjegyzőségben működő Besenyőd, és a Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás tagjaként is – sikerül olyan forrásokhoz jutniuk, amelyből a faluban élők és tanulók komfortérzetét, az életszínvonal emelését és a szociális háló bővítését segítik majd elő Besenyődön – írta lapunknak Némethné Csubák Éva.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!