Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.09. 10:43

Csőszök védik már a dinnyét

<p>Nagycserkesz - A hazai piac mellett Lengyelországból, Németországból, Csehországból is kaptak megrendeléseket.</p>

Még nem érett be a nagycserkeszi határban termelt görögdinnye, de már csőszök védik a gyümölcsöt annak érdekében, hogy az is szedje le a termést, aki megdolgozott vele.

Mint Keczkó Péter, a nagycserkeszi Penta Tész elnöke lapunknak elmondta, a tavalyi évhez képest kevesebb területen foglalkoznak dinnyetermeléssel a gazdák, azonban a termésátlagot tekintve növekedés várható, így lesz bőven dinnye a piac kiszolgálására. A hazai piac mellett ugyanis Lengyelországból, Németországból, Csehországból is kapott megrendeléseket a szövetkezet. Még legalább 1-2 hét kell a nagycserkeszi dinnye beéréséig, addig a békés megyei dinnyékkel kell beérniük a gyümölcsöt szerető vásárlóknak.

A szakember szerint a nagycserkeszi dinnye minőségével sem lesz panasz, hiszen a sok eső kellett a talajnak, a meleg időjárás és a napsütés pedig fontos a gyümölcs éréséhez, illetve a jó minőséghez.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!