Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.19. 11:25

Kevesebbet utaznak a betegek Gávavencsellőn

<p>Gávavencsellő - Új szakrendelésekkel bővült az egészségügyi ellátás Gávavencsellőn.</p>

Kevesebbet kell utazniuk Nyíregyházára az egészségügyi ellátásuk érdekében Gávavencsellő, valamint a vonzáskörzetébe tartozó 12 település lakóinak, ugyanis új szakrendeléseknek ad immár otthont a régóta hatékonyan működő gávavencsellői tüdőgondozó épülete. A betegközpontú, lakosságközeli egészségügyi ellátásról csütörtökön tartott sajótájékoztatótdr. Karakó László, Gávavencsellő polgármestere és dr. Pikó Károly, a Jósa András Oktató Kórház főigazgatója.

Mint a rendezvényen elhangzott, a lakosság és az önkormányzat igénye találkozott a kórház filozófiájával, amely szerint a gyógyító munkát közelebb kell vinni az emberekhez. Így most már a tüdőgondozó mellett belgyógyászati, gyermekgyógyászati és ultrahangos szakrendelés igénybevételére is nyílik lehetőség a nagyközségben. A kórház és a gávavencsellői szakrendelés között informatikai kapcsolat is létezik, így fontos korábbi adatokhoz juthat azonnal a Gávavencsellőn dolgozó szakorvos.

A további tervek között szerepel a telemedicina lehetőségeit kihasználva az orvosi, a szakorvosi konzultáció megvalósítása a kórház és a háziorvosi, illetve a szakrendelők orvosai között, ezzel is gyorsítva a diagnosztika utáni hatékony terápiaválasztást. Dr. Pikó Károly főigazgató a nyitott kórház szellemisége jegyében további fejlesztések lehetőségét is felvetette. Utalt például az ambuláns gyógytornára, amely szintén megvalósítható lenne Gávavencsellőn, így szintén elkerülhető a megyeszékhelyre való beutazás.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!