Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.30. 10:37

Juniális volt Besenyődön

<p>Besenyőd - A falu polgármestere is úgy gondolja a képviselő-testülettel egyetemben, hogy az ilyen eseményekben rengeteg közösségformáló erő rejlik, és az itt élő emberek összefogását erősíti.</p>

Besenyődön közösségformáló, faluépítő juniálist tartottak a napokban. Az alig 800 lelkes kis településen hagyomány már a falunap, amikor kicsik és nagyok összegyűlnek a falu központjában, a polgármesteri hivatal épületének udvarán és a közvetlen szomszédságában lévő füves futballpályán.

Laskai Tiborné Dusinszki Mária, a Besenyőd polgármestere sem gondolja ezt másképp, hiszen meggyőződése a képviselő-testülettel egyetemben, hogy az ilyen eseményekben rengeteg közösségformáló erő rejlik, és az itt élő emberek összefogását erősíti. A Besenyődön élő embereknek is jár ennyi kis szórakozás és kikapcsolódás az anyagi nehézségek ellenére is – mondja a polgármester asszony.

A falunap reggel felvonulással indult: egy hintóval és három stráf szekérrel Palágyi Gyula és csapata a falu utcáit végigjárva vidám zenével ébresztette az embereket is. A mazsorettek, az általános iskola lányai piros-fehér-zöld színű ruhában tánccal köszöntötték a falu lakosait. A falunapot a polgármester asszony bevezetője után Demendi László, a körzet országgyűlési képviselője nyitotta meg. Külön örömöt szerzett a szervezőknek az, hogy a Besenyődről elszármazottak közül sokan elfogadták a meghívást és eljöttek együtt ünnepelni.

Az ügyes óvodások műsora után az önkormányzat a falu minden lakosát meghívta egy ebédre. A délután folyamán fellépett az Y Táncegyüttes, a leveleki Őszi Levél Nyugdíjas Egyesület, a Szabolcs Néptáncegyüttes, a Sebők együttes.

Futballmérkőzésen és más sportprogramon vezethették le energiájukat a sportolni és mozogni vágyók. A Roxán együttes – amelyben a falu fiatal lelkésze, Papp Krisztián és két társa rockzenét játszott – különösen nagy közönséget vonzott. A kicsik gumivárban ugrálhattak kedvükre, pónilovazhattak, volt vattacukor, bazár, de a sétavonatozás sem maradt el.

Az aznapi zivataros, viharos idő elkerülte Besenyődöt, így este tűzijátékban gyönyörködhettek, majd az éjfél után 2 óráig tartó bálon is „felhőtlenül” szórakozhattak a település lakói – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!