Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.12. 16:40

Ingyenes rizikószűrés Nyírbogáton

<p>Nyírbogát - "Mérlegeljen - Fogyjon okosan!" felhívással ingyenes rizikószűrést tartottak Nyírbogáton Dr. Rizsák Ildikó családorvos rendelőjében 2008. Június 12-én (csütörtökön).</p>

Egy sor komoly egészségügyi probléma kapcsolódik a túlsúlyos állapothoz. Tudta, hogy az irodai ülőmunka percenként mindössze 1,37 Kcal energiát igényel, míg akár a keringőzés egy percével akár 6,37 Kcal-t égethet el?

Ahogy növekszik a testtömeg, úgy szaporodik a cukorbetegség, a szívbetegség és a magas vérnyomás előfordulása. Romlik az életminőség, mert a súlyfelesleg betegség nélkül is megnehezíti a mindennapi életet. A túlsúly, az elhízás az életkilátásokat nagymértékben rontja azáltal, hogy olyan súlyos betegsége
kialakulásához vezethet, mint például a szív- és érrendszeri, valamint koszorúér
megbetegedések, a II-es típusú cukorbetegség, egyes mozgásszervi, sőt bizonyos daganatos megbetegedések is.

Tehát mindenképpen érdemes volt időt szánni, és részt venni ezen a szűrésen, hogy a hasznos tanácsokkal, az ajánlott ételreceptekkel együtt,  törekedni tudjunk a testsúlycsökkentésre - tájékoztatta a Szabolcs Online-tGyulyás Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!