Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.18. 15:55

Huszáros tábor a nyíregyházi lakótelepen

<p>Nyíregyháza - A két tanév között is hasznos foglalkozásokon vehetnek részt, új ismereteket szerezhetnek a hátrányos helyzetben élő diákok.</p>

Kétszeresen is huszáros az a tábor, amely június 23-án nyitja meg kapuját a nyíregyházi önkormányzat és a gyermekjóléti központ közös szervezésében: egyrészt a Huszár lakótelep gyermekeit várják a tábornak otthont adó egykori iskolai épületbe, másrészt a hely szellemiségének megfelelően felidézik a magyar történelemnek oly sok dicsőséget hozó huszárok életét is. Minderről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a huszártelepi közösségi házban.

Mint Nagy László alpolgármester elmondta, a megkezdett integrációs folyamat része a hétfőn induló, júliusban és augusztusban is tartó tábor, amelynek célja, hogy a két iskolai tanév között is hasznos foglalkozásokon vehessenek részt, új ismereteket szerezhessenek, s a szabadidőt tartalmasan tölthessék el a lakótelepen élő, hátrányos helyzetű gyermekek. A szervezők távolabbi célja az, hogy hagyományteremtő szándékkal az elkövetkező években is megrendezhessék ezt a tábort.

A „Huszár-tábor” szakmai munkáját dr. Hüse Lajos, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója ismertette. Kiemelte a hagyományőrzés, a huszár csapatszellem fontosságát. Ennek jegyében hétfőn, az első napon megidézik a huszárok világát a Napkori Lovas Bandérium és a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar közreműködésével. Utcai fesztivált varázsolnak az iskola környékére, a diákok átélhetik az egykori honvédtoborzások hangulatát.

A tervek szerint lesz többek között irodalmi hét, kézműves hét, zenei hét, állatbarát hét a táborba jelentkezett 62 gyermek számára. Augusztustól a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével remélhetőleg növelni is tudják majd a résztvevők létszámát.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!