Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.25. 17:49

Húsbavágó kérdés a tiszabecsi oviban

<p>Tiszabecs - Tiszabecs polgármestere, Lőrincz Gusztáv rágalomnak nevezte az általa irányított önkormányzat súlyos anyagi gondjairól szóló állítást.</p>

– Fizetésképtelenné vált a tiszabecsi önkormányzat – kereste meg szerkesztőségünket olvasónk, aki elmondta, információi szerint az önkormányzat beszállítói kizárólag készpénzes fizetés ellenében hajlandók a továbbiakban szállítani, s a korábbi tartozások miatt az óvodába nem visznek húskészítményeket.

Lőrincz Gusztáv, Tiszabecs polgármestere rágalomnak nevezte az állítást.
– Az tény, hogy az önkormányzat anyagi nehézséggel küzd, de ez a kintlévőségeinkből adódik: a környékbeli falvakkal társulást működtetünk, és sajnos több településnek van tartozása felénk – reagált az elhangzottakra a polgármester, s hangsúlyozta: az önkormányzatnak sem a beszállítókkal, sem a dolgozókkal szemben nincs fizetési elmaradása.

– Még hogy az óvodásoktól megvonjuk a húst! Az intézményekbe járó gyerekeknek térítésmentes étkezést biztosítunk, még azoknak is, akiknek nem jár a gyermekvédelmi támogatás – adott felháborodásának hangot Lőrincz Gusztáv.

Csigaleves, rántott husi

Az óvodások és az általános iskolás tanulók mellett az idősek otthonának lakói számára is az iskolai konyhán főznek, s a településről többen kérnek vendégebédet.
– A tanév folyamán napi 450-500 adag étel készül nálunk, amelyet igyekszünk változatosan elkészíteni. Anyagi okokból még sosem kellett megváltoztatni az összeállított menüt – emelte ki Debreczeni Lászlóné, az iskola gazdasági vezetője, és hogy a fent említetteket cáfolja, elővette az egyik szállító által aznap kibocsátott számlát.

Az intézmény élelmezésvezetője, Kormány Zsigmondné egy hónapra visszamenőleg mutatta, hetenként 3-4 alkalommal kaptak húst ebédre a gyerekek.
– Nem tudom, ma mit fogunk enni, de tegnap csigaleves volt, krumpli, rántott husi és barack – árulta el a kiscsoportos óvodásBarna Tamás, s azt édesanyja tette hozzá: elégedettek az óvodai étkeztetéssel, hiszen megfelelő arányban kapnak húst, felvágottat és tejterméket a gyerekek.

– Nem számít egyedi esetnek napjainkban, ha egy önkormányzatnak anyagi problémái vannak – fogalmazott dr. Tilki Attila, a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, és hozzátette: a kistérséghez tartozó 49 település többsége küzd hasonló gondokkal.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!