Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.03. 17:13

Első áldozás Nyírbogáton

<p>Nyírbogát - „ Ha nem járulunk Szent Áldozáshoz, olyanok vagyunk, mint az az ember, aki éhen hal a gazdagon megterített asztal mellett.”</p>

Vianney Szent János intelmeivel hívta és várta Terdik MihályNyírbogáti Görög Katolikus parochus  úr 2008. június 1-én (vasárnap) első áldozásra a hívő embereket.

A Megyei Katolikus Püspöki Kar körlevele szerint legalább 2-3 évig kell felkészülnie egy gyermeknek az első áldozásra. Ez idő alatt elméletben és gyakorlatban meg kell ismernie a  hitigazságok alapjait a hittanórákon és a szertartásokon. A katolikus templom zsúfolásig  megtelt. Június első vasárnapján tíz gyermek készült fel a Krisztussal való személyes  találkozásra, akik egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak. A katolikus hívő ember hisz  abban, hogy az oltáriszentségben egyesül Krisztussal. Ez ad erőt, kitartást, az élet küzdelmeiben.  ő áldozásra a hívő embereket.

A Megyei Katolikus Püspöki Kar körlevele szerint legalább 2-3 évig kell felkészülnie egy  gyermeknek az első áldozásra. Ez idő alatt elméletben és gyakorlatban meg kell ismernie a  hitigazságok alapjait a hittanórákon és a szertartásokon. A katolikus templom zsúfolásig  megtelt. Június első vasárnapján tíz gyermek készült fel a Krisztussal való személyes  találkozásra, akik egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak. A katolikus hívő ember hisz  abban, hogy az oltáriszentségben egyesül Krisztussal. Ez ad erőt, kitartást, az élet küzdelmeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!