Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.14. 17:34

Visszatért az ősi fészekbe - Vásárosnaményba

<p>Vásárosnamény - Ünnepi közgyűlésen fejezték ki köszönetüket azoknak, akik segítették a múzeum megszépülését. <dia width="900" height="700" alt="Visszatért az ősi fészekbe - Vásárosnaményba 2008.05.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Visszat_rt_az___337_si_f_szekbe___V_s_rosna/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Visszatért az ősi fészekbe - Vásárosnaményba 2008.05.14." /></a></dia></p>

Rendhagyó ünnepi közgyűlést hívott össze a Beregi Múzeum Baráti Köre tagsága a vásárosnaményi Tomcsányi–kastélyba szerda délután. A tagság köszönetet mondott azért az anyagi és erkölcsi támogatásért, amelynek eredményeképpen a város legszebb épülete lett a felújított kastély.
Felhősné Dr. Csiszár Sarolta, a múzeum igazgatója köszöntőjében méltatta dr. Tomcsányi Pál akadémikust, akinek több mint egymillió forintos támogatása révén egy vendégbarát múzeum kialakítására nyílt lehetőség. – Célunk az volt, hogy a látogató ne csak a kiállított tárgyakat és a Bereg vidékét ismerje meg, hanem kényelmesen és jól érezze magát ebben a gyönyörű kastélyban, amely környék kulturáját és idegenforgalmát szolgálja a mai napig. Ezt az örömteli eseményt ünnepeljük a Baráti Körrel és az adományozókkal együtt – mondta az igazgató.
A patrónusi szerepből dr. Tomcsányiné Szemere Ilona kézműves és Gombita Sándor is kivette a részét, aki egy új számítógépet ajándékozott a múzeumnak, de rajtuk kívül sokan ajánlották fel segítségüket az intézménynek.
– Ez a vidék a gyermekkoromat jelenti, itt nőttem fel, és kötelességét érzem annak, hogy támogassam – mondta Tomcsányi Pál. – Emlékeimben a békesség, a gyermekkor képei jelennek meg, ha erre a városra gondolok. A múltra és az elődökre pedig szeretettel kell emlékezni, ez egy nemzetfenntartó, fontos törvény – fűzte hozzá az akadémikus. Az érdeklődők A kastély lakói című kiállítás anyagát is megtekinthették, a nap további részében pedig egy baráti beszélgetésre invitálták a látogatókat.
- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!