Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.13. 15:47

Színházi tapsrend Nyíregyházán

<p>A színlapon a két főszereplő többnyire csak a negyedik-ötödik helyen szerepelt a felsorolásban. Miközben a nézők többsége külön kiemelte Kuthy Patriciánál a (nyelvi)játék mellett a szép énekhangot is - írta Lányi Botond.</p>

Személyes élményem: sikeres bemutatója volt színházunknakPünkösdkor. A My fair lady színrevitelével. Tasnádi Csaba igazgató ismét bizonyított rendezésből, új megoldásokból, valamint három tucatnyi szereplő színpadon való mozgatásából. Mostani csipkelődésem nem is nekik szól, hanem a színlap készítőinek. Valamikor egyértelmű volt: a főszereplőkkel kezdődött a felsorolás, esetleg a színművészi pályán elért kitüntetést szerepeltették külön (Bárány Frigyes 1990 óta a Magyar Köztársaság Érdemes művésze). Nálunk viszont ez a sorrend a különféle felsorolásoknál kicsit pőtyög.
A My fair lady két főszereplője egyértelműen a Henry Higginst alakított Gáspár Tibor és Eliza Doolittle - azaz Kuthy Patricia. Ezt bizonyította a függöny legördülése utáni tapsrend is. Ám a színlapon a két főszereplő többnyire csak a negyedik-ötödik helyen szerepelt a felsorolásban. Miközben a nézők többsége külön kiemelte Kuthy Patriciánál a (nyelvi)játék mellett a szép énekhangot is, mellyel tolmácsolta a közismert dallamokat. Tanulság számomra: azért nem kellene annyira félni a sztárolástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!