Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.16. 20:27

Rendvédelmi nap Nyírtelken

<p>Nyírtelek - Sport, művészet és rendvédelem az esélyegyenlőség jegyében mottóval szervezett nyílt napot a Nemzedékek Biztonságáért közhasznú alapítvány, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, Nyírtelek önkormányzata, a Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Független Rendőr Szakszervezet május 16-án a nyírteleki Általános Iskolában. <DIA alt="Rendvédelmi nap Nyírtelken 2008.05.16." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rendv_delmi_nap_Ny_rtelken_2008_05_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Rendvédelmi nap Nyírtelken 2008.05.16." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="REndvédelmi nap Nyírtelken 2 2008.05.16." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/REndv_delmi_nap_Ny_rtelken_2_2008_05_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="REndvédelmi nap Nyírtelken 2 2008.05.16." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/rendvedelem-nyirtelek-rendorseg.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/rendvedelem-nyirtelek-rendorseg1.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Egész nap gyermekzsivajtól volt hangos az általános iskola és környéke Nyírtelken pénteken. A házigazdák mellett Vásárosnamény, Tiszaszalka, Gemzse, Tarpa, Szatmárcseke, Tiszabecs, Csenger, Érpatak és persze Nyíregyháza, valamint román, ukrán lengyel iskolások, csaknem ezren, mellettük Fehérgyarmat, Nyírtelek, Nyíregyháza óvodásai nyomták a fekvőtámaszt, ugróköteleztek, dobtak célba, kerékpároztak, felültek a rendőr motorra, és megülték a rendőr lovat is.

A rendvédelmi napról a Nemzedékek biztonságáért közhasznú alapítvány kuratóriumának elnöknője nagy örömmel beszélt. Eddig a rendezvény 122 településre jutott el, a megyében sem ez az első, de most sikerült az ifjú városban megszervezni a rendőrök és a gyermekek találkozóját.

104 díjat osztanak ki a mai napon, minden versenyszámban jutalmazzák a három legügyesebb fiút és lányt, a szervezésben jeleskedő helyi iskolák és óvoda pedig játékokat kap. Ráadásként 10 gyermeket elvisznek a rendvédelmi táborba is. A rendezvény a rendőrségnek is hasznos, erről Szepesi István megyei rendőr-főkapitány azt mondta: fontos érdekünk, hogy a felnövekvő nemzedék, az óvodások, és az iskolások már gyermek korban közel kerüljenek a rendészethez, a közlekedés szabályaihoz, a biztonsághoz.

Az is érdekünk, hogy a rendőr kollégákkal olyan kapcsolat alakuljon ki, hogy ne elrettentsen a rendőrtől, hanem megkedvelje, azzal a nem titkolt céllal, hogy a felnövekvő ifjak közül kikerüljenek a jövő kollégái.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!