Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.22. 16:21

Ráadásgála a Szabolcs Táncegyesülettől Nyírszőlősön

<p>Nyíregyháza - A nagyon szép kerek évforduló gálaműsora után egy évvel ugyancsak gálára készül az egyesület május 24-én, 16 órai kezdettel a Szőlőskerti Általános Iskola csarnokában, amelyben ismét helyet kapnak a kicsik és a nagyok.</p>

A nagyon szép kerek évforduló gálaműsora után egy évvel ugyancsak gálára készül az egyesület május 24-én, 16 órai kezdettel a Szőlőskerti Általános Iskola csarnokában, amelyben ismét helyet kapnak a kicsik és a nagyok. Az „50+1” című gálaműsor apropója pedig nem más, mint Nyíregyháza és Nyírszőlős egyesülésének 35. évfordulója.

Az előadás „két félidős” lesz, az elsőben a gyermekcsoport mutatkozik be a közönségnek, míg a másodikban már a nagyoké lesz a színpad. A gyermekcsoport több népi játékot és népszokást is megelevenít, így például a pünkösdölést, a balázsolást, a játékfűzést és a gólyatáncot. A felnőtt csoport „Pár esztendő nem a világ” címmel a Bíró József művészeti vezető által szerkesztett műsort adja elő.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!