Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.31. 10:24

Postánkból: Vandál virágtolvajok

<p>Nyíregyháza - A padok közötti ládákból kifurkálták kanállal a legszebb virágtöveket. A kút körüli virágládák csak üresen tátongtak. Séta közben 76 lyukat számoltunk meg. Egy-egy ládában kb. tíz virágtő volt.</p>

Régebben is írtam arról, hogy férjemmel gyakran sétálgatunk a Sóstói úton. Ilyenkor gyönyörködünk a szép erdőben, a madarak énekében és szippantunk a jó friss, virágillatoktól terhes levegőből. Az egészségügyi séta gyógyír a fájdalmas lábakra, nyugtatja az ember idegrendszerét.

A főiskola közelében, séta közben Jóskámmal arról beszélgettünk, hogy milyen szépek a ládákban a kiültetett színes petúniák, melyek szegélyezik az erdőt. Háttérben jól mutatnak a fehér virágukat ontó zöld sövények. Sajnos nem sokáig tartott ez a szép varázs, mert pár nap eltelte után szomorúan tapasztaltuk, nagy megdöbbenéssel néztük a vandál virágtolvajok tettét.

A padok közötti ládákból kifurkálták kanállal a legszebb virágtöveket. A kút körüli virágládák csak üresen tátongtak. Séta közben 76 lyukat számoltunk meg. Egy-egy ládában kb. tíz virágtő volt. Mikor végezték ezt a szégyenletes cselekedetet?

Nappal biztosan nem, csak az éjszaka leple alatt! Ki akadályozhatná meg a féktelen emberi cselekedetet? – Talán pénzre volt szükségük, vagy megbízásból tették ezt a pusztító munkát? Egy szép népi bölcsesség jut eszembe: „Szeresd a virágot, ne féltsd szívedet, ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!”

Horváth Józsefné, nyugdíjas pedagógus, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!