Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.09. 12:58

Gazdasági igazgatók találkoznak Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Nyíregyházán találkoznak május 13–14-én a színházak gazdasági igazgatói, hogy megvitassák a színházak aktuális gazdasági kérdéseit.</p>

A Móricz Zsigmond Színház gazdasági vezetője, Kirják Róbert elmondta: 14 vidéki színház – pl.: Debrecen, Szeged, Miskolc, Győr, Békéscsaba – gazdasági vezetője vesz részt a találkozón, Budapestről a Madách Színház és a Vígszínház (Mádi Zoltán) gazdasági igazgatói érkeznek városunkba, hogy megvitassák a színházak aktuális gazdasági kérdéseit.

A megyét Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Nyíregyházát előreláthatólag Giba Tamás alpolgármester képviseli. A vendégek a My Fair Lady és a Veszedelmes Viszonyok című előadást tekintik meg. A 14-én 10 órakor kezdődő szakmai beszélgetés előadója dr. Gyimesi László, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöke és Nagyné Varga Melinda, a Kulturális és Oktatási Minisztérium Művészeti Főosztályának főosztályvezetője. Délután Szabó Istvánnal az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettesével a színházi törvényről beszélgetnek a résztvevők.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!