Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.08. 13:44

A Városnapon lesz zene, kiállítás, de Borfalu is Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Városnap célja, hogy kikapcsolódást biztosítson, de egyben szellemi felüdülést is jelentsen – mondta Csabai Lászlóné, a megyeszékhely polgármestere a május 15–18. közötti rendezvénysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón.</p>

Az immár nyolcadik alkalommal szervezett eseményen lesz zene, könyvbemutató, várostörténeti kiállítás, és ismét Borfaluvá „alakul” a város. A Tavaszi Borfalu első állomásaként Nyíregyházán járhatják körbe az érdeklődők a különböző pincészetek standjait, s kóstolhatják meg azok borait.

De nemcsak a szomjoltásra nyílik lehetőség: sajtok és pékáruk is várják az finom falatokra vágyókat, s mindehhez muzsikaszó is jár majd. Markovics Attila irodavezető szerint erősíteni kell az itt élőben a Nyíregyházához való kötődést, ki kell alakítani egy egészséges lokálpatriotizmust – a Városnap pedig erre tökéletes lehetőség. A rendezvénysorozat programjairól lapunkban és a Szabolcs Online-on részletesen beszámolunk.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!