Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.24. 16:19

Városházi sajtótájékoztató - Közgyűlés előtt

<p>Nyíregyháza - A fenti címmel szemezgetett a hétfői testületi ülés témáiból Csabai Lászlóné.Megvitatják a képviselők az művelődési központ felújításával kapcsolatos előterjesztést is.</p>

Az egyik fontos napirendi pont a 2007. évi költségvetés beszámolója, a belső ellenőrzés tapasztalatainak megvitatása és az önkormányzat által alapított gazdasági társaságok beszámolóinak elfogadása.

Megvitatják a képviselők az művelődési központ felújításával kapcsolatos előterjesztést is. A városvezető elmondta, nagy dilemmát okozott nekik, hogy az eredeti épületet újítsák és bővítsék, avagy teljesen új létesítményt álmodjanak a régi helyére. Ez utóbbival azonban a régi funkciók is megszűntek volna a pályázat szigorú kiírása miatt.

Csabai Lászlóné kifejezte reményét, hogy az AGÓRA pályázat, - melynek keretében megvalósulhat a rekonstrukció - sikeres lesz, s elnyeri a város az 1,7 milliárd forintos támogatást. A városvezető bízik abban, hogy a témában konszenzus születik, és pártállástól függetlenül mindenki fontosnak tartja majd, hogy megvalósuljon a beruházás. Szó esett az önszerveződő csoportok támogatáshoz jutásáról, egy számvevőszéki vélemény szerint ugyanis nem jó, ha bizottsági döntés születik ezekről, mindenkinek egyenlő hozzáférési lehetőséget kell biztosítani.

László Géza, a gazdasági iroda vezetője elmondta, a likvidítási mutatók javultak, némileg növekedett a városi vagyon, de félmilliárd forint értékvesztéssel is számolniuk kell, ami többnyire a meg nem fizetett adókból és bérleti díjakból tevődik össze.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!