Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.15. 12:57

Veszedelmes viszonyok a nyíregyházi színházban

<p>Nyíregyháza - Ismét premierre készül a Móricz Zsigmond színház társulata: április 19-én este héttől Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című darabját állítják színpadra a Krúdy kamarában.</p>

A kiváló ember- és lélektani ismeretekről árulkodó, eredetileg levélformában íródott regény arról a sajátos játszma-rendszerről ad klinikailag pontos képet, amely a férfi-nő viszony jellegzetes megnyilvánulási formája.

Az élet kimeríthetetlen szenvedélye jelenik meg ezekben a szellemes, érzékletes stílusban megírt, kétségkívül veszedelmes, ám annál lebilincselőbb, hol fájdalmas, hol gyönyörteli, hol játékos, hol manipulatív, hol bensőséges, hol kegyetlen, hol halálos viszonyokban. A maga korában botrányos, ám azóta klasszikussá vált műből több nagysikerű feldolgozás is készült. A darabot Koltai M. Gábor rendezi, a főbb szerepekben Horváth László Attilát, Szabó Mártát, Losonczi Katalint, Fridrik Noémit, Illyés Ákost, Horváth Rékát láthatjuk.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!