Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.10. 06:01

Olvasónk írja: Postaládák, avagy beetetés 400 millióval

<p>Megint átvertek bennünket! Arról van szó, hogy a régi piros postai levélszekrényeket le akarja cserélni a Magyar Posta Zrt. Állítólag a megváltozott postai küldemények gyűjtőiről rendelkező jogszabálynak kell eleget tenni.</p>

A hangsúly az A4-es küldemény hajtásmentes bedobási lehetőségén van (a fenét sem zavarva, hogy e nagyméretű küldeményeket szinte teljes egészében postán adják fel), továbbá, hogy a mozgássérültek is kényelmesen használhassák.

Ahelyett, hogy lefűrészeltek volna a korábbi piros ládák lábából, újakat rendelt meg a Posta. Szép nagy bedobó nyílásút, lehajtható elejűt, amelyekbe ürítéskor beleesik az eső, a hó és kifújja a szél a leveleket. S mit ad Isten!? Az újakat is olyan magasra szerelték, mint a régieket. S mindezt csaknem kétmilliárdért!

Kimondom: ha hülye is a törvény, legalább a Posta legyen okos! Ellenkező esetben nemcsak a jogszabályírókat minősíti a nép, hanem azok végrehajtóit is. Mert az mégiscsak nehezen hihető, hogy a patinás ládák átszerelése négyszázmillióval drágább lenne, mint az újak legyártása, szabálytalan rögzítése. Kicsit úgy érzem: valaki megint beetetett bennünket - írta olvasónk, Szabó Lajos.

Kapcoslódó cikkek:

  • Olvasói levél: De csak VOLT postaláda...
    De azt hiszem, hogy jobb lesz, ha én magam viszem el a levelet a címzettnek – az is gyorsabb lesz, hiszen decemberben 4 hét alatt kapta meg a levelemet Pesten a címzett.

  • Postaláda és postalárma
    Több, főként idős ember amiatt panaszkodott, hogy környékükről eltűnt az utcai postaláda. Egy telefonáló nyíregyházi hölgy például a Bethlen Gábor utcáról hiányolta a korábbi postaládát

  • Hova tűntek a postaládák?
    Eltűntek a postaládák - panaszolja olvasónk. És tényleg: megyénkben 324 postaládával van kedvesebb, mint korábban. Nemrégiben még 1061 postaládát használhattunk, amiből 737 szekrény maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!