Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.18. 16:54

Olvasónk írja: Élelmiszerekkel segítenek a rászorulókon

<p>Nyíregyháza - A Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével az elmúlt évben 236 tonna gabonaterméket, 30 tonna cukrot és 68 000 liter tejet osztottak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 46 különböző településén.</p>

A Szeretetszolgálat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kijelölt települések közül, az országban több mint 600 helyszínen tudott a rászoruló lakosokon, családokon, gyermekeken segíteni az EUÉlelmiszersegély Program keretén belül.

A támogatottak a létminimum, vagy annak közelében élők, munkanélküliek, hajléktalanok, kisnyugdíjasok, hátrányos szociális helyzetű gyermekek voltak. A 2 600 tonna segély 1 millió emberhez jutott el, összértéke 700 millió Ft. A kiosztott 40 féle tétel gabonaipari félkész- és késztermékekből, tejtermékekből és cukoripari termékekből állt. A program 2008-ban tovább folytatódik. A Szeretetszolgálatdebreceni irodája legutóbb április 2-án adott át a nyírmadai polgármesteri hivatalnak tartós élelmiszert (kekszet, panírport, fűszerkeveréket), ruhaneműt, cipőt, valamint játékokat a településen élő nagycsaládos, rászoruló lakosok segélyezésére.

A helyi Családsegítő Szolgálat közreműködésével több mint 250 nagycsalád jut így segítséghez. A Családsegítő munkatársa telefonon elmondta, hogy egyre többen igénylik és kérik az ilyen jellegű támogatást, amely most Szeretetszolgálatunktól érkezett településükre.
Révész Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!