Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.09. 07:17

Olvasónk írja: Feltöltötték az Ibolya utca lyukait Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Egy hete az Ibolya utcát feltöltötték zúzottkővel és a 3 hatalmas kátyút feltöltötték. Köszönjük szépen - írta levelében az Ibolya utca egyik lakója.</p>

Tény és való, hogy most lehet közlekedni az Ibolya utcán. Sőt, egyeseknek már túlságosan is jó ez az út. Sajnos, nagyon sok autós a körúti jelzőlámpát ezen az úton kerüli ki, és egyesek már versenyt is űznek ebből, hogy ki tud több autót megelőzni.

Ez meddig fog menni?! Addig, míg baleset nem lesz belőle.

Babakocsit toló kismamákat dudálnak le az útról, mert nem tudnak 60-70 km/h-s sebességgel közlekedni. (Jobb esetben dudálnak. Rosszabb esetben annyi időt adnak, hogy még félre tudnak ugrani. Vagy ugorjon fel egy kerítésre, mert nincs járda az utcában, csak út!!!)

A házuk előtt parkoló autósoknak sincs biztonságban a gépjárművük, mert a nagy sebességgel közlekedő „autóversenyzők" felverik a zúzottkövet.

Az út minősége maximum két hétig lesz ilyen, jön egy nagyobb esőzés, és az amúgy is itt közlekedő kamionok, munkagépek tönkreteszik az utat. És egy újabb ördögi kör következik.

Erre a legjobb megoldás az lenne, ha fekvőrendőröket helyeznének ki, hiszen ezzel lehetne csak korlátozni a száguldozókat. A másik megoldás pedig az lenne, ha a körút felől egyirányúsítanák az utat, így nem tudnák a jelzőlámpát kikerülni, és csak azok használnák az utat, akik itt laknak, vagy pedig az óvodába viszik gyermeküket.

Higgyék el, hogy nagyon rossz ilyen körülmények között közlekedni, nem beszélve arról, hogy a keletkezett károkat, nincs aki megtérítse (babakocsi, gépjármű, a sárral felvert házak és kerítések, stb.).

Rossz lenne belegondolni abba, hogy valamilyen baleset következzen be - írta olvasónk.

Kapcsolódó cikekk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!