Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.11. 06:25

Nem lehet rosszul dönteni

<p>Bár ha jobban belegondolok, azt is tudom, hogy rosszul dönteni is nem lehet: minden értékünk megérdemli, hogy csodaként emlegessük.</p>

Az ókoriak tehetnek mindenről! Ha annak idején nem hét csodát határoztak volna meg, mi, kései utódaik most nem lennénk ekkora bajban. Aki végignézte a megye hét csodája játékra beküldött szebbnél-szebb fotókat, nyilván tudja, miről beszélek: hogy lehet ennyi gyönyörűség közül hetet kiválasztani? Hetvenhetet, esetleg, de így ...? Az általános iskolai osztálykirándulásaink úticélja mindig a megye volt: jártunk szatmári túrán, beregi körúton és persze a szabolcsi térség sem maradt ki.

Azt gondoltam: amit megyénkből látni kell, és látni érdemes, azon már túl vagyok. E játék kapcsán pedig kiderült: ahol jártam, s amit láttam, az csak a töredéke annak, amit ez a megye rejt. Eldugott kúriákat, a Loire-mentieket lepipáló kastélyokat, egyszerű, és mégis lélegzetelállító, fehérre meszelt templomokat, szobrokat, emlékhelyeket: csodákat, melyek sehol a világon máshol nem láthatók.

Azt mondhatnám, hogy nehéz lesz a zsűri dolga, de most Olvasóink, s a Szabolcs Online látogatói döntenek: szavazataik alapján dől majd el, hogy mely értékek lesznek a megye csodái, így arra kérem játékosainkat: fontolják meg jól, mi mellett teszik le a voksukat. Bár ha jobban belegondolok, azt is tudom, hogy rosszul dönteni is nem lehet: minden értékünk megérdemli, hogy csodaként emlegessük.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!