Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.05. 19:03

Megyei polgárőr közgyűlést tartottak Nyírbátorban

<p>Nyírbátor - Nyírbátorban számolt be az elmúlt esztendő feladatairól a Megyei Polgárőr Szövetség. <DIA alt="Megyei polgárőr közgyűlést tartottak Nyírbátorban 2008. 04. 05." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megyei_polg_r__337_r_k_zgy__369_l_st_tartot/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Megyei polgárőr közgyűlést tartottak Nyírbátorban 2008. 04. 05." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/080405polgor_ps.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A küldött közgyűlésen jelen volt az Országos Szövetség alelnöke Csóra György, és dr. Szepesi István dandártábornok megyei rendőr-főkapitány is. A Somogyi János a megyei polgárőrség vezetője kiemelte, hogy bár a polgárőrök létszáma némiképp csökkent, de hatékonyabb lett a munka. Ennek köszönhetően továbbra is igen jó a kapcsolat a rendőrséggel.

Jászovics László megyei alelnök az anyagi körülményeket ismertette, illetve annak a pénznek a felhasználását, amit sikerült az önkormányzatoktól, és a támogatóktól megkapni. Dr. Szepesi István dandártábornok kitért arra a történelmi léptékű feladatra, hogy a rendőrséget a határőrséget összevonták. Ennek az integrációnak új minőségű rendőrség kialakítása is cél volt.

Csóra György emlékeztetett rá, hogy lényegében hazajött, mert ebből a megyéből származott el. A 2007-es évről szólva elmondható, hogy dolgos év volt, hiszen megszületett a polgárőrségről szóló törvény, és adott minden lehetőség, ami alapján a polgárőrség dolgozhat. Tettük a dolgunkat azért, hogy rend, közbiztonság legyen. Ezt tette az országban 81 ezer, ebben a megyében pedig majd 6500 polgárőr.

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!