Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.30. 10:20

Hamarosan beindul a strandszezon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is

<p>Szakaszosan tervezik a nyitást Tiszavasváriban. A tavalyi állapotokhoz képest változások nem történtek a strand területén, a medencék kötelező felújítása, festése folyamatos.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/megkerdeztuk-starndszezon-strand.wmv/viewer.html" target="_blank">Olvasók mondták: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

10:20: Az idei évtől a képviselő-testület döntése értelmében – mivel a korábbi üzemeltető szerződése lejárt – a Tömöttvár 2007. Közhasznú Nonprofit Kft. üzemelteti a fehérgyarmati strandfürdőt.

Mint Tardi István, az önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője tájékoztatott, május 11-én egész nap térítésmentesen vehetik igénybe a látogatók a gyógymedencét, majd május 30-31-én motoros találkozót rendeznek a strand területén. Hivatalosan – a korábbi évekhez hasonlóan – június 1-jén nyit a strandfürdő.

A tavaly átadott mátészalkai gyógyfürdő szabadtéri strandja nem nyit ki az idén – tájékoztatott a polgármesteri hivatal munkatársa, Jeney Ferenc. A rekonstrukcióra pályázatot adott be az önkormányzat, s kedvező elbírálás esetén – akár már ebben az évben – megkezdődhetnek a munkálatok.

10:15:Tiszavasváriban a strandot a Tiva-Szoltg Kft. üzemeltetni. Mint Pogácsás Ágnes ügyvezető lapunknak elmondta, az önkormányzat a május 8-i képviselő-testületi ülésen dönt a strand nyitásának időpontjáról, illetve az árakról. A kft. előterjesztésében az szerepel, május 17-től a termálvizes medence üzemelne az üdülőövezetre való tekintettel, a hidegvizes úszómedence és a két gyermekmedence pedig május 31-től várná a gyermekeket.

A tavalyi állapotokhoz képest változások nem történtek a strand területén, a medencék kötelező felújítása, festése folyamatos. A kft. a tavalyi árakhoz képest 10-11 százalékkal növelné az árakat, a végsőt szót azonban szintén az önkormányzat mondja ki a jövő héten. Az előterjesztésben javaslatként az szerepel, hogy a felnőtt belépő napi 600 forint, a gyermek és nyugdíjas belépő 500 forint, 16 órától pedig kedvezményes áron 400 forintért mehetnek a strandra az érdeklődők.
Baktalórántházán az idén nem nyit ki a strand.

Tavaly egy medence működött, mert a másikat a vízforgató berendezés hiánya miatt nem lehetett üzemeltetni. Így azonban kevesen keresték fel a strandot, s ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy az idén zárva marad a létesítmény.

- Koncz Nóra, M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!