Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.03. 10:54

Elaggot fák helyén fiatalok nőnek fel Sóstón

<p>Nyíregyháza, Sóstó - Az erdészek több mint húszezer facsemetét ültetnek el egy hét alatt a Nyíregyháza-Sóstó-i parkerőben, de négy mázsa makk is a földbe kerül majd, jelezte Tölgyfa Gábor erdészetvezető</p>

Megkezdődött Nyíregyházán, a Sóstói parkerdőben annak a területnek az újraerdősítése, ahol tavaly ősszel kellett kitermelni a kocsányostölgyes és akácos állományt. Az akkori munkálatok során a korhadt, balesetveszélyes tölgyeket, illetve a – 35-40 éves vágáskoron jócskán túl lévő – 70 éves akácokat vágták le a szakemberek.

Az erdő-felújítás a napokban indult el. Főként őshonos, esztétikai szempontból is a parkerdőbe illő kocsányos- és vöröstölgyet ültetnek a területre, de a domborzati viszonyok miatt fekete fenyő, ezüst hárs, fehér nyár és gyertyán is kerül majd ide. Az erdészek több mint húszezer facsemetét ültetnek el egy hét alatt, de négy mázsa makk is a földbe kerül majd – mondta Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDÕ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének vezetője.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!