Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.14. 13:14

Anyanyelvünkért a tiszaeszlári iskolában

<p>Tiszaeszlár - Az ünnepélyes megnyitón a 6. és 7. osztályos tanulók tolmácsolásában hangzottak el nagy íróink, költőink gondolatai a nyelvről.</p>

Évek óta hagyomány már a tiszaeszlári általános iskoklában, hogy memelékeznek a magyar nyelvről. Az idén április 7. és 14. között egész hetes rendezvénysorozatot szenteltek anyanyelvünknek a pedagógusok és a diákok közreműködésével. Az ünnepélyes megnyitón a 6. és 7. osztályos tanulók tolmácsolásában hangzottak el nagy íróink, költőink gondolatai a nyelvről. Helyesírási versenyen nagy népszerűségnek örvendő nyelvi játékokon, valamint a kicsik nagy örömére szervezett mesemondó és szavalóversenyen mérhették össze tudásukat tanulóink. A könyvtárban a Biblia éve címmel előadást tartott Batári Zoltán református lelkész. A bibliákból kiállítás is készült, amelyet a könyvtár épületében tekinthettek meg az érdeklődők.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!