Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.28. 11:38

Visszautasítja a városvezetés az orosi hangnemet

<p>Nyíregyháza - Közgyűlés előtt címmel tartott tájékoztatót Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere. A testület hétfőn több mint harminc napirendet tárgyal, a városvezető a legfontosabbakról szólt a sajtó képviselőinek:</p>

- A belvárosban megkezdődő beruházások két ütemben valósulnak majd meg, az első ütem kiemelt programjairól, rekonstrukcióiról - önkormányzati ügyfélszolgálat, házasságkötő-terem, Nyírvíz palota, Egyház-Síp utca térsége, kiskörút, kerékpárutak-, járdák-, csomópontok, egyházi intézmények igény szerinti felújítása, Hősök tere, Zrínyi Ilona utca egységes képe, zöldfelületek - hétfőn tartanak vitát.

Ugyancsak az első ütemben épül két üzlet-és lakóház, magántőkéből, a Színészház pedig a panelprogram keretében bújik új köntösbe.

A második ütemben alakul át majd a Búza téri piac, a beruházás megkezdése előtt kikérik a lakosság véleményét. Egyelőre nem nyúlnak az Országzászló térhez, és a Szabadság tér rekonstrukcióját is később a művelődési központ átépítésével egyidejűleg kezdik majd meg.

A polgármester elmondta, hogy ez utóbbi projektre az Agóra program támogatásával kerítenek sort, az MVMK 10 százalék önerővel - 195-500 millióig áldozna a város erre a célra - egy többfunkciós, szórakoztató, kultúrális, közművelődési színtérré változhat. A pályázat beadási határideje április 30.

Feltehetően élénk vita kíséri az Oros leválásával kapcsolatos napirendet. Az előkészítő bizottság szakmai munkáját korrektnek ítélte Csabai Lászlóné, ehhez az önkormányzat is hozzátette az egyes pontokra vonatkozó szakvéleményét.
- A tisztánlátás érdekében a következő héttől lakossági fórumokat tartunk a településrész lakóinak, ahol válaszolunk a kérdéseikre, s elmondhatják véleményüket a leginkább érintettek. A hozzánk eljutott Oros 2010 című kiadvány legutóbbi számában olvasottak stílusát azonban visszautasítjuk, mi ilyen hangnemben, nem vagyunk hajlandóak tárgyalni. A vitának érthetőnek, tisztának és őszintének kell lennie, s senki nem érezheti fenyegetve magát azért mert a leválás mellett vagy éppen ellene szavaz. A beiratkozás előtt szó esett az iskolák kérdéséről is, az önkormányzat nem tervezi egyetlen oktatási intézmény bezárását sem, viszont az indítható osztályok számának meghatározásával hosszútávon kívánnak megoldást találni.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!