Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.24. 08:08

Telve immár a kamra bioélelmiszerrel

<p>Ha lassan is, de folyamatosan növekszik a bioélelmiszerek fogyasztása szerte a világban, így hazánkban is, de ennek jeleit láthatjuk közvetlen környezetünkben is. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Telve_imm_r_a_kamra_bio_lelmiszerrel_2008_0/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Telve immár a kamra bioélelmiszerrel 2008.03.24." /></a></dia></p>

Az egészséges táplálkozás követői és természetesen a térség biotermelői örömmel nyugtázhatják: a megyeszékhelyen újabb biobolt biztosít helyszínt a kereslet és kínálat találkozásának.

– Az egész megye bio-életének megpezsdítése is cél volt a Biokamra névre keresztelt bolt megnyitásának, hiszen rendszeres bio-programokra szeretnénk invitálni az érdeklődőket, akik a téma egy-egy szakértőjével személyesen is találkozhatnak itt. Közös főzéseket is rendeznénk a táplálkozástudomány szakembereinek bevonásával. Ebben partnerre találtunk a Biokamra megnyitójában, Rácz Zoltánné Irénkében.

– Már egyeztetünk többek között Borszékiné Rétháti Ágnessel, a reformkonyha és az egészséges főzéstechnika jeles képviselőjével, aki bemutatóval egybekötött kóstolót tart majd, mint meghívott vendég és előadó – utalt a közös tervekre Veisz János biogazdálkodási szakmérnök, a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület alelnöke.

A Biokamra megnyitóján kiemelte: törekvés, hogy nem csupán a termékeivel, hanem a szemléletváltáshoz nyújtott támpontjaival is szolgálja a térség biokultúráját. Ugyanakkor utalt arra is, hogy a Biokamra a térség biotermelőitől friss biotermékeket vesz át és forgalmaz a tej- és tejtermékektől biokenyéren át a friss biozöldség- és gyümölcsökig, de a feldolgozott bioélelmiszerek sem hiányoznak a polcokról.

Öngyógyító bio kiskert
Az E-Misszió Egyesület olyan öngyógyító, vegyszermentes bio kiskertet alakított ki bemutató jelleggel önkéntesek segítségével Bálintbokor közelében, mely növényei egymást védik majd a rovarok vagy akár a mérgek ellen.  

Több a vegyszer a külföldiben
Esszük a gyümölcsöt, a zöldséget s talán eszünkbe sem jut, mi minden található a felületén, mit tartalmaz a termés Mert túlzás nélkül állítható, túlnyomó részük tartalmaz valamilyen vegyszermaradványt, csak nem mindegy mennyit. Olvasóink mondták:  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!