Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.03. 18:05

Találkoznak az egészség szószólói

<p>Nyíregyháza - Tíz esztendő múltán ismét a megyeszékhely ad otthont a Biokultúra Találkozónak. A komoly szakmai értekezéseken, elemzéseken túl most is fesztivál jelleget szeretnének adni a rendezvénynek. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/talalkoznak-az-egeszseg-szoszoloi/cn/szon-news-km_01-20080303-055224"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Biotermékek</B></A> [.pdf - 61KB]</p>

A megye és az ország biogazdái ezúttal Nyíregyházán randevúznak, de az érdeklődő látogatókat is színes programmal várják március 8-kán 10 órától a Nyíregyházi Főiskolán.

Itt rendezik meg ugyanis a XVI. Biokultúra Találkozót a Magyar Biokultúra Szövetség, a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület, a megyei Agrárkamara és a házigazda intézmény összefogásával illetve támogatásával.

– Ezt megelőzően tíz éve rendezhettük meg ezt a nagyszabású találkozót, amelynek a komoly szakmai értekezéseken, elemzéseken túl most is fesztivál jelleget szeretnénk adni.

Bemutatjuk a fősikola témához kapcsolódó kutatásait, mint amilyen a funkcionális élelmiszerek szerepe napjaink táplálkozásában, de szó lesz az egyes kártevők elleni védekezési módokról, a környezetkímélő agrártámogatások is.

A rendezvény alatt a főiskola aulájában (MMFK „C” épület) kóstolással egybekötött biotermék kiállítás, bemutató és vásár várja az érdeklődőket – mondta el lapunknak Veisz János Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület alelnöke.

 

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!