Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.31. 16:31

Rosszul kezdődött az év a munkavállalóknak Nyíregyházán is

<p>Az adórendszer átalakítási javaslatai főként a magas keresetűeket hoznák jobb helyzetbe. A jelenlegi magyar jövedelmi színvonal mellett képtelenség a kormány elvárása az állampolgároktól, hogy rendezkedjenek be az öngondoskodásra.</p>

Újra növekszik az infláció és a munkanélküliség, hónapról hónapra romlanak a gazdasági mutatók, mindezek mellett nem csökkennek a bérekre rakódó terhek és a tavaly elszenvedett 4,8 százalékos reálkereset csökkenés után idén csak a legjobb esetben maradhat meg a bérek vásárlóértéke. Mindezekről dr. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke beszélt kedd délután Nyíregyházán.

A Krúdy Vigadóban megtartott sajtótájékoztatón az is elhangzott: az adórendszer átalakítási javaslatai főként a magas keresetűeket hoznák jobb helyzetbe, szemben az átlagos és az alatti keresetűekkel. A jelenlegi magyar jövedelmi színvonal mellett képtelenség a kormány elvárása az állampolgároktól, hogy rendezkedjenek be az öngondoskodásra, ehhez egyszerűen nincs meg a forrásuk. Az egészségbiztosítás átalakításáról tovább tart a vita, felvetve a kormány felelősségét, mivel megalapozott elgondolások hiányában szabadon dolgozó szakértői csoportok tanulmányaira hagyatkozik. A reform már második miniszter emésztette fel – utalt a legfrissebb fejleményekre Borsik János.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik