Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.10. 10:05

Nőnapi táncest a Borbányai Baráti Körrel

<p>Nyíregyháza, Borbánya - A Borbányai Baráti Kör nőnapi táncestjének talán legmulatságosabb pillanata a tombolasorsolás volt, tűzpiros tangabugyit rejtett ugyanis a nyereményként átadott egyik vörös selyemrózsa! <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/N__337_napi_t_ncest_a_Borb_nyai_Bar_ti_K_rr/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nőnapi táncest a Borbányai Baráti Körrel 2008.03.10." /></a></dia></p>

Egy szál harangvirág... Millió, millió rózsaszál... Ilyen és ehhez hasonló alkalomhoz illő dalokkal köszöntötte a hölgyeket Novák Gyula élőzenész a Borbányai Baráti Kör nőnapi táncestjén szombat este.

Az ünnep történelmi gyökereit vizsgálva a vendégek hallhattak többek között a nők évszázadok óta tartó küzdelméről, melynek célja, hogy a férfiakkal egyenlő feltételek mellett vállalhassanak részt a társadalomból.

 Megismerték egy ókori görög hölgy, Lüzisztrata történetét is, aki a nemi élet megtagadását kezdeményezte a férfiakkal szemben, hogy a háborúnak véget vethessenek.

Az est talán legmulatságosabb pillanata a tombolasorsolás volt, tűzpiros tangabugyit rejtett ugyanis a nyereményként átadott egyik vörös selyemrózsa!

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!