Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.06. 17:29

Minta emberségből - Nyírpilisről

<p>Nyírpilis - Mintaprogramot indítottak el a nyírpilisi óvodában és átadták a hátrányos helyzetű gyemekek által benépesített, korszerűsített intézményt. <dia width="850" height="630" alt="Minta emberségből - Nyírpilisről 2008.03.06"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Minta_embers_gb__337_l___Ny_rpilisr__337_l_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Minta emberségből - Nyírpilisről 2008.03.06" /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/demjan_sandor_nyirpilis.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/nyirpilis_ovoda.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Szegény sorsú gyerekek és fiatalok taníttatásának segítése céljából 5 éves időtartamra évi 200 millió forint támogatást adományozott a Demján SándorAlapítvány a nyírbátori kistérségnek, valamint a határon túli, Nyírbátorral szomszédos 5 településnek. Ebből a pénzügyi keretből az Értetek Karitatív Egyesület szervezésében mintaprogramot indítottak el a nyírpilisi óvodában és korszerűsítették az intézményt.

 
– Olyan világot élünk, amikor sokan gazdagodnak anyagilag és szegényednek felelősségben, segítségadásban, de remélem, tettünk követőre talál a magyar vállalkozók, tehetősebb honfitársaink köréből – hangsúlyozta Demján Sándor a csütörtökön tartott óvodai ünnepségen.
Veres János pénzügyminiszter beszédében kiemelte: példaértékű volt a település vezetésének és lakóinak hozzáállása, így minden bizonnyal meghozza a várt eredményt a program.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!