Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.01. 15:00

Menüajánlat az Önök receptjeiből

<p>Erre a hétvégére is igyekszünk néhány receptet kínálni a háziasszonyoknak. Olvassák el a kínálatot, s döntsenek kedvük szerint. A recepteket beküldők szeretteinél és a mesterszakácsoknál már sikert arattak, teszteljen Ön is.</p>

Tejfölös leves

Csirkeaprólékot felteszek főni 1 petrezselyemmel, 2 sárgarépával, hagymával – ezt később kiveszem – fokhagymával. Két deci tejföllel habarást készítek és kevés tejjel simára keverem, majd beleöntöm a levesbe. Ízlés szerint fűszerezem, sót, borsot, pici pirospaprikát, ételízesítőt, babérlevelet, tárkonyt, bazsalikomot, majorannát, szerecsendiót pici ecetet teszek bele. Felforralom és apróra vágott petrezselyemzölddel tálalom.

- Révész Józsefné, Dombrád -

Puttonyosok eledele
Hozzávalók 10 főre: 20 szelet házikenyér, 2,5 kg sertéstarja, 60 dkg csemegeuborka, 10 gerezd fokhagyma, 2 dl étolaj, 5 dkg édes-nemes fűszerpaprika, 1 dkg só, őrölt bors
Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiveregetjük, fűszerezzük, majd forró olajban hirtelen elősütjük. Tepsibe tesszük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 4 dl vízzel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A sütőbe toljuk, alufóliával letakarva puhára párojuk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, a hús zsírjába mártjuk, és mindegyikre egy hússzeletet és csíkokra vágott uborkát rakunk.

- Taksár Ferenc, Nyírtelek -

Gyümölcsös tejföltorta
Hozzávalók: 2 kisdoboz tejföl, 2 csomag vaníliícukor, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál zselatin, 2 csomag tejszínhabpótló por, 1 csomag gyümölcskocsonya, bármilyen gyümölcs. Elkészítése: A zselatint 2 dl vízzel felforraljuk és félretesszük hűlni. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a langyos zselatint és még 2 percig verjük. Szétnyitható tortaformába rakjuk a következő módon. Egy sor bármilyen kekszet kevés lekvárral megkenünk. Erre jön a krém egyik fele, rá egy réteg tetszés szerinti gyümölcs kerül. Rá a maradék krém jön, amit újra gyümölccsel fedünk végül a gyümölcskocsonyával díszítjük. Lehűtve tálaljuk.

- Csizmadia Lászlóné, Mátészalka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!