Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 12:13

Keresztút Pócspetriben is

<p>Pócspetri - A keresztút ötletét kedvezően fogadták az egyházközségi és községi képviselők, az intézményvezetők, s azok a pócspetri lakosok is, akiknek a háza elé tervezték a keresztút egyes állomását.</p>

A pócspetri templom a Szent Kereszt megtalálása emlékezetének tiszteletére épült. Pásztor Károly plébános atya az év elején felvetette, hogy az idén első alkalommal rendezzék meg a településen is a szabadtéri keresztutat. Az ötletet kedvezően fogadták az egyházközségi és községi képviselők, az intézményvezetők, s azok a pócspetri lakosok is, akiknek a háza elé tervezték a keresztút egyes állomását.
Vámos Miklós kislétai asztalos mester három nap alatt nagy készséggel elkészítette tölgyfából nagyon szépen megtervezve és kimunkálva a hordozható keresztet. Harcsa Istvánné tanárnő vezetésével a grafikus szakkörre járó gyermekek Kocsis Pál tanár úr támogatásával elkészítették a keresztút 15 állomásának színes, szép képeit, amelyeket a szokásos körmeneti úton 15 helyen a háztulajdonosok örömmel vállalták, hogy kerítésükön elhelyezik és vigyázzák. Az első szabadtéri keresztutat végül március 2-án rendezték meg közel 300 résztvevővel. Az általános iskola tanárai a résztvevő iskolásokat felügyelték, a keresztúti képeket készítő tanulók az egyes állomások képei mellett álltak. A kereszt vitelére készséggel vállalkoztak többek között egyházközségi és önkormányzati képviselők, önkormányzati dolgozók, civil szervezetek tagjai, bérmálkozó fiatalok.
- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!