Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 13:40

Jubileumok esztendeje a nyíregyházi Bem iskolában

<p>Nyíregyháza - Az intézmény előtt található Bem József szobor avatását éppen egy évtizede tartották. Ezen évfordulókra is emlékeztek az iskolában március 14-én.</p>

A Bem József Általános Iskola történetének több fontos eseményét ünnepli ebben a tanévben. Hatvan éve, 1948-ban, a 3-as iskola nevet kapta. 45 évvel ezelőtt vette fel Bem József nevét, és kereken húsz éve, 1988-ban költözött jelenlegi, Epreskert utcai épületébe. Az intézmény előtt található Bem József szobor avatását éppen egy évtizede tartották. Ezen évfordulókra is emlékeztek az iskolában március 14-én. Az ünnepség 10 órakor a 7. b osztály műsorával kezdődött, melyen a városvezetők, politikusok mellett megjelent a lengyel nagykövetség nevében Andrzej R. Kalinowski is. Az ünnepség a Bem szobor koszorúzásával, majd Szepessy Béla grafikusművész monumentális falfestményének leleplezésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!